77 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 1.832 συνολικά - 81 θάνατοι, 90 διασωληνωμένοι

77 είναι τα νέα νέα κρούσματα κορωνοϊού, που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ελλάδα, με το σύνολο των κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον στα 1.832, όπως την Τρίτη 7 Απριλίου 2020, κατά την τακτική ενημέσωση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

90 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 81 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους, μετά και τους δύο ακόμη θανάτους, από κορωνοϊό, που κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο.

«H άρση των μέτρων είναι μαραθώνιος, δεν είναι σπιντάρισμα. Χρειάζεται να τηρηθεί μία λεπτή ισορροπία μεταξύ των μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων», είπε χαρακτηριστικά  ο κ. Τσιόδρας.

«Η καλή εικόνα στη χώρα μας αν δεν προσέξουμε μπορεί να αλλάξει», τόνισε και ανανκοίνωσε, ότι εγκρίθηκαν μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας για τους υγειονομικούς μας. Για πολλούς λόγους είναι ευάλωτος πληθυσμός. Στην Ισπανία 15.000 εργαζόμενοι είναι άρρωστοι ή σε απομόνωση.

Αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας λέγοντας, πως είναι αφιερωμένη στους νοσηλευτές και στους μαιευτήρες, χαρακτηρίζοντας σημαντικό το ρόλο τους στα νοσοκομεία.

«Είναι μια ευκαιρία σήμερα να χειροκροτήσουμε τους υγειονομικούς μας για όλα αυτά που αντιμετωπίζουν. Έχω δει με τα μάτια μου να αντιμετωπίζουν ψυχολογική και σωματική βία. Η προστασία τους πρέπει να παραμείνει η πρώτη προτεραιότητα. Να πω ευχαριστώ για την τιτάνια προσπάθεια που κάνουν κατά της πανδημίας», κατέληξε ο κος Τσιόδρας.

Ν. Χαρδαλιάς: Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν πλήρως και χωρίς απολύτως καμία χαλάρωση, μέχρι τις 27 Απριλίου 

Μέχρι σήμερα 23.356 συμπολίτες μας είτε έχουν έρθει από το εξωτερικό είτε αποτελούν στενές επαφές έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ολόκληρη την επικράτεια, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σημείωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειονότητά τους έχει ολοκληρώσει τα 14ήμερα που όφειλαν, βρίσκονται σε καραντίνα 6.645 που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό και 1.059 στενές επαφές κρουσμάτων.

Ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν επαναπατριστεί 2.062 συμπολίτες μας.

Επανέλαβε εκ νέου το μήνυμα ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και επισήμανε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα χωρίς απολύτως καμία χαλάρωση.