Πώς θα φτάσει το Άγιο Φως στην Ελλάδα - Πού κατέληξαν υφυπ. Εξωτ. & έξαρχος Πανάγιου Τάφου

Το πώς θα φτάσει φέτος, το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα,  στην Αθήνα και πώς θα μεταφερθεί εν συνεχεία απ’ άκρου σ’ άκρο της Ελλάδας, ήταν το θέμα συζήτησης στη συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Βλάση, με τον έξαρχο του Πανάγιου Τάφου αρχιμανδρίτη κ. Δαμιανό.

«Λόγω των συνθηκών από την εξάπλωση της πανδημίας, η διαδικασία θα διαφοροποιηθεί από την πρακτική που ακολουθείτο τα προηγούμενα έτη, με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση το υπουργείο Εξωτερικών.

«Σήμερα υποδέχθηκα στο γραφείο μου τον Έξαρχο του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτη κ. Δαμιανό για να συζητήσουμε – μεταξύ άλλων – το θέμα της διαδικασίας μεταφοράς και υποδοχής του Αγίου Φωτός στην Πατρίδα μας, που δυστυχώς φέτος θα διαφοροποιηθούν λόγω των συνθηκών που επικρατούν από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού. Μπορεί φέτος η διαδικασία να είναι πιο λιτή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το Άγιο Φως δεν θα φωτίσει τις καρδιές όλων των Ελλήνων. Μπορεί φέτος να μην κάνουμε Πάσχα όπως θα θέλαμε, όμως οφείλουμε να βάλουμε πάνω απ’ όλα την υγεία όλων μας, για να μπορούμε του χρόνου να γιορτάσουμε τις μέρες αυτές όλοι μαζί» δήλωσε ο κ. Βλάσης.

Αναφορικά με την υποδοχή του Αγίου Φωτός και σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το Άγιο Φως θα παραλάβουν από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ο έξαρχος και ένας εκπρόσωπος της ελλαδικής εκκλησίας.

Κατόπιν και με ειδική πτήση θα επιστρέψουν στην Αθήνα, όπου την αποστολή θα υποδεχθεί ο υφυπουργός κ. Βλάσης σε μία πολύ λιτή και σίγουρα φορτισμένη συναισθηματικά τελετή, χωρίς κόσμο λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Εν συνεχέια το Άγιο Φως, θα μεταφερθεί ανά την Ελλάδα, μόνο μέσω των πτήσεων της Aegean, οι οποίες  ήταν προγραμματιμένες ούτως ή άλλως να πετάξουν και δεν θα υπάρξουν έκτακτες πτήσεις, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.