Ξεκινούν σήμερα η αποκριάτικες εκδηλώσεις στα Χανιά

Ξεκινούν σήμερα, Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στα Χανιά, με την παρέλαση αρμάτων και μεταμφιεσμένων στους κεντρικούς δρόμους της δημοτικής ενότητας Σούδας.

Όπως υπολογίζεται από τους διοργανωτές, στη μεγάλη παρέλαση θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 20 οργανωμένες ομάδες, 14 άρματα και περισσότεροι από 1.300 καρναβαλιστές.

Η παρέλαση μεταμφιεσμένων θα ξεκινήσει στις 15:00 από το Ναυταθλητικό Κέντρο και θα καταλήξει στην πλατεία Σούδας, όπου θα ακολουθήσει πάρτι για μικρούς και μεγάλους στο οποίο θα βραβευθεί η καλύτερη ομάδα.

Το Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί για 24η φορά το καρναβάλι στην Παλαιόχωρα του δήμου Κανδάνου – Σελίνου και την Κυριακή, 22, στις 15:00 το 9ο κισαμίτικο καρναβάλι.

Από σήμερα, και έως και την Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου, σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα της Κρήτης, Δήμοι, Φορείς και Σωματεία οργανώνουν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως το κυνήγι του χαμένου θησαυρού, πάρτι μεταμφιεσμένων και άλλες. που αφορούν πολύχρωμες αποκριάτικες δημιουργίες, για μικρούς και μεγάλους.