Στους 29 οι νεκροί της πανδημίας στην Ελλάδα – Κατέληξε ηλικιωμένος στην Καστοριά

Ένας 89χρονος άνδρας που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο της Καστοριάς είναι ο 29ος νεκρός από τον ιό στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον αντιπερεφερειάρχη Καστοριάς και όσα ανέφερε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ακραία Φαινόμενα» ο άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο στις 24 Μαρτίου και υπεβλήθη σε τεστ για τον κορωνοϊό, το οποίο βγήκε θετικό.

Ο άνδρας υπεβλήθη σε αιμοκάθαρση, σύμφωνα με τον κ. Σαββόπουλο καθώς παρουσίασε βαριά λοίμωξη και κρίθηκε απαραίτητη η συγκεκριμένη διαδικασία. Στις 02.00 τα ξημερώματα όμως ο 89χρονος άφησε την τελευταία του πνοή και καταγράφεται πλέον, ως ο 5ος θάνατος από κορωνοϊό ο οποίος σημειώνεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον ΕλεύθεροΤύπο, ο κ. Σαββόπουλος, ζήτησε να παρθούν περαιτέρω απαγορεύσεις στην περιοχή, ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς όπως ανέφερε υπάρχουν 39 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην περιοχή.

Χθες, ανακοινώθηκε ότι δύο ακόμα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας, εξαιτίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Αν στην επίσημη ενημέρωση στις 18:00, επιβεβαιωθεί ο θάνατος του ηλικιωμένου στην Καστοριά, ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 29 εκ των οποίων, οι 24 είναι άντρες και οι 5 γυναίκες. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη.

Όπως ανέφερε την Παρασκευή (27/03) ο κ. Τσιόδρας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 74, την Παρασκευή (27/03/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 966.

Αυτή τη στιγμή, 66 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπεία διασωλημένοι είναι οι 65 ενώ 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Μέχρι στιγμής, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 13.400 εργαστηριακά δείγματα.