Ο καιρός σήμερα Κυριακή 15 Φεβρουαρίου

Βελτίωση του καιρού προβλέπεται σε όλη τη χώρα, για σήμερα Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, όπου σποραδικές βροχές θα σημειωθούν στις Κυκλάδες, τις Σποράδες, τα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη και πρόσκαιρα στην Εύβοια και το Ιόνιο.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο νότιοι 2 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ανεβεί, όμως νωρίς το πρωί και τη νύχτα θα σημειωθεί και πάλι, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, παγετός.

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική θα έχουμε λίγες νεφώσεις, αρκετή ηλιοφάνεια και βοριάδες 3 με 5 μποφόρ. Τα θερμόμετρα τις μεσημεριανές ώρες θα δείχνουν 10 με 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία θα έχουμε, παροδικές νεφώσεις, αρκετές ώρες ηλιοφάνειας και το πρωί και τη νύχτα κατά τόπους παγετό. Τα θερμόμετρα θα δείξουν από μείον 6  έως 11 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά προβλέπονται: το πρωί αίθριος καιρός, από το απόγευμα νεφώσεις και το βράδυ στα νησιά πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν με μικρή ένταση. Τα ξημερώματα θα σημειωθεί παγετός, ενώ το μεσημέρι τα θερμόμετρα θα δείξουν έως και 13 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς, αλλά το πρωί και τη νύχτα θα έχουμε και πάλι πολύ κρύο.

Στην Κρήτη προβλέπονται, συννεφιά, βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι βοριάδες θα έχουν ένταση 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα πεδινά στους 11 με 13 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις και σποραδικές βροχές. Οι βόρειοι άνεμοι θα έχουν ένταση 4 με 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλία , στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπονται, παροδικές νεφώσεις, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν στην Εύβοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 4  έως 13 βαθμούς.