Άδωνις σε σούπερ-μάρκετ: «Βάλτε τις εφημερίδες στα καταστήματά σας» - Γιατί αρνούνται οι ιδιοκτήτες

Στην άρνηση των σούπερ μάρκετ να διαθέτουν εφημερίδες μέσα από τα καταστήματά τους απάντησε με αυστηρό μήνυμα ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος προειδοποίησε πως αν επιμείνουν τότε αυτό θα καταστεί υποχρεωτικό μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.  Ο υπουργός κρίνει αναγκαία την απρόσκοπτη διάθεση των εφημερίδων   καθώς αυτή την περίοδο η ενημέρωση των πολιτών παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού.

Η άρνησή τους, συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά, με δεδομένο ότι οι επιχειρήσεις τους είναι από τις ελάχιστες που παραμένουν εν πλήρει λειτουργία και μάλιστα επτά μέρες την εβδομάδα, με διευρυμένο ωράριο και με τεράστιους τζίρους, θεωρεί ο κ. Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άρνηση των ιδιοκτητών  έχει να κάνει με το μικρό ποσοστό κέρδους που μπορούν να έχουν.

Χθες, ο εκπρόσωπος  του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης, προς τους πολίτες ζήτησε αυτοί να ενημερώνονται από τις επίσημες αρχές, και να μένουν μακριά από την παγίδα των fake news.

Με αυτό το κριτήριο, το υπουργείο Ανάπτυξης ζήτησε από τα σούπερ μάρκετ να διαθέτουν και εφημερίδες, αφού πρόκειται για τα καταστήματα πρώτης ανάγκης, στα οποία το κοινό υποχρεωτικά πηγαίνει για τις αναγκαίες προμήθειες.

Προτεινόμενα για εσάς