Σεκιούριτι θα ρυθμίζουν πόσοι θα μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ

«Από Δευτέρα θα υπάρχει έλεγχος εισόδου στα σούπερ μάρκετ από σεκιούριτι» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης,Νίκος Παπαθανάσης, ενώ έκκληση στους πολίτες να μην πηγαίνουν όλοι μαζί στα σούπερ μάρκετ και να κινδυνεύουν από τον συνωστισμό να κολλήσουν τον κορωνοϊό, έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.. Τα αποθέματα τροφίμων της χώρας επαρκούν, είπε.

  • Ενα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα θα κάνει τις αγορές του σε τρόφιμα, ενώ στα σούπερ μάρκετ θα λειτουργεί – σε όσες επιχειρήσεις δεν γίνεται αυτό μέχρι σήμερα – και υπηρεσία delivery και επιπλέον τα ντελίβερι θα κάνουν παραδόσεις κατ οίκον ακόμη και Κυριακές.

Η χώρα δίνει μία τεράστια μάχη ώστε να μειώσει τον ρυθμό μετάδοσης του ιού, είπε ( ΣΚΑΪ ) ο κ.  Γεωργιάδης και πρόσθεσε :

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πηγαίνετε όλοι μαζί στα σούπερ μάρκετ. Γιατί δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ως προς την επάρκεια των τροφίμων. Τα αποθέματα της χώρας είναι άνω των 3 μηνών. Κάθε μέρα τα σούπερ μάρκετ θα έχουν τροφοδοσία. Άρα το να πηγαίνετε στο σούπερ εκτός από επικίνδυνο, είναι ανεύθυνο και αχρείαστο».

Στο μεταξύ η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο επέκτασης ωραρίου λειτουργίας στις επιχειρήσεις τροφίμων, κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε η κυβέρνηση προβλέπονται και μέτρα στα επιμέρους τμήματα εντός των υπεραγορών τροφίμων, όπως χώρος κοπής τυριών κ.λ.π θα τηρείται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών, ότι θα αποφεύγεται η χρήση μετρητών στις συναλλαγές και ότι οι υπάλληλοι θα φορούν γάντια ενώ επιπλέον, μέσα στις επόμενες δύο μέρες θα πρέπει να δηλώσουν οι επιχειρήσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τα αποθέματά τους σε χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά διαλύματα και αντισηπτικά μαντηλάκια.