Στον δρόμο που χάραξε η Ιταλία: Κλείνουν μπαρ - Στο τραπέζι και το «λουκέτο» σε εστιατόρια-καφετέριες

Στον… δρόμο της Ιταλίας φαίνεται ότι θα βαδίσει η κυβέρνηση παίρνοντας  νέα πιο αυστηρά μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, γίνονται απανωτές συσκέψεις των αρμοδίων και στο τραπέζι μπαίνει το κλείσιμο των  μπαρ ενώ αρκετά κυβερνητικά στελέχη προτείνουν να κλείσουν και τα εστιατόρια – καφετέριες.

Τα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι και το Σάββατο και θα αρχίζουν να εφαρμόζονται άμεσα. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρουν αρκετοί δήμαρχοι και στελέχη της αγοράς, ο κόσμος συνωστίζεται σε καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ, αγνοώντας τον κώδωνα του κινδύνου που έχει θέσει η επιστημονική κοινότητα.

Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί επιστήμονες όπως και ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, έχει αναφέρει πολλές φορές ότι ο συνωστισμός κόσμου βοηθά στο να εξαπλωθεί ο κοροναϊός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για να εφαρμοστούν τα μέτρα ετοιμάζεται νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που θα είναι έτοιμη το προσεχές 48ωρο.

Έκλεισαν μουσεία-αρχαιολογικοί χώροι

Την απόφαση να κλείσουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι έλαβε το υπουργείο Πολιτισμού εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω του κορωνοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
«Με δεδομένο ότι στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Μουσεία, λόγω των ειδικών συνθηκών, παρουσιάζονται ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό σύμφωνα με τα στοιχεία που εστάλησαν σήμερα  το πρωί στο ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, σε συνεννόηση και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των μουσείων και των μνημείων να ανασταλεί η λειτουργία τους ως και την 30η Μαρτίου. Εννοείται ότι στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους θα υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης.
Παράλληλα έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες για τη σχολαστική καθαριότητα των χώρων υγιεινής που χρησιμοποιεί το προσωπικό στο σύνολο των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων».