Έβρος: Νέα επεισόδια στις Καστανιές - Ρίχνουν χημικά οι Τούρκοι στο φυλάκιο (Video)

Ένταση το απόγευμα της Παρασκευής στον Έβρο, με ρίψη χημικών και καπνογόνων από την τουρκική πλευρά στο φυλάκιο των Καστανιών.

Αυτήν την ώρα σύμφωνα με το grtimes.gr  είναι σε εξέλιξη ρίψη μεγάλου αριθμού δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά εναντίον των Ελλήνων στρατιωτών . Όπως φαίνεται από το οπτικό υλικό, Τούρκοι αστυνομικοί, σε οργανωμένη στοίχιση και με κατάλληλο εξοπλισμό, εκτοξεύουν χημικά προς την ελληνική πλευρά.

Μπλόκο σε 2.867 άτομα – Μπαίνει φράχτης και στα περάσματα του Έβρου

Την παράνομη είσοδο στην χώρα μας από τα σύνορα, στην περιοχή του Έβρου, σε περίπου 3.000 άτομα, απέτρεψαν οι ελληνικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας το τελευταίο 24ωρο.

Συγκεκριμένα από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, στην περιοχή του Έβρου εμποδίστηκαν 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα. Οι ελληνικές αρχές κατά το ίδιο διάστημα συνέλαβαν 8 άτομα. Επτά από τα οποία προέρχονται από το Αφγανιστάν και ένα από τη Συρία.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το plan B της Ελλάδας, o ελληνικός φράχτης επεκτείνεται, σύμφωνα με τις προθέσεις της κυβέρνησης, κατά επιπλέον 40 χιλιόμετρα, τμηματικά και σε σημεία εύκολης διέλευσης ατόμων, που μέχρι σήμερα αποτελούσαν τα δρομολόγια προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα.

Επεισόδια και στο ξεκίνημα της ημέρας

Υπενθυμίζεται πως από το πρωί επικρατεί ένταση στις Καστανιές, όταν στα σύνορα στις Καστανιές του Έβρου πρόσφυγες και μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος με τις δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας και του στρατού να προσπαθούν να το αποτρέψουν πετώντας νερό με την «Αύρα», ενώ και από τις δύο πλευρές έγινε χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, δεν ήταν μετανάστες όσοι πετούσαν χημικά προς τις ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά τουρκικές δυνάμεις.