Υπάλληλος της «Πειραιώς» η 40χρονη στην Αθήνα, που διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό – Προληπτικά μέτρα από την Τράπεζα

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης, η Τράπεζα Πειραιώς, στην οποία αναφέρει πως ενημέρωσε τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ότι εργαζόμενός της στο κτήριο Αμερικής 4 διαγνώσθηκε με τον ιό COVID-19.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτισθεί από την Τράπεζα για το θέμα σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο, συγκλήθηκε σύσκεψη με κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και υλοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα για καθαρά προληπτικούς λόγους:

  • απολύμανση στο κτήριο Αμερικής 4 την Παρασκευή 28/02/2020
  • εκκένωση του ορόφου του κτηρίου, στο οποίο εμφανίσθηκε το κρούσμα του ιού για τις επόμενες 14 ημέρες.
  • εργασία από το σπίτι για το διάστημα των 14 ημερών για τους εργαζομένους στον όροφο όπου εμφανίσθηκε το κρούσμα
  • εφαρμογή των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. www.eody.gov.gr.

Η Τράπεζα Πειραιώς δρα με σταθερό γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων της, ενώ με την εφαρμογή του σχεδίου επιχειρηματικής λειτουργικής συνέχειας, διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Τρία κρούσματα

Θετικό στον κορωνοϊό βρέθηκε και το παιδί της 38χρονης το οποίο πήγε κανονικά την  Τρίτη στο σχολείο, όταν και πήγαν εκδρομή. Το παιδί δεν παρουσιάζει το παραμικρό σύμπτωμα. Το σχολείο απολυμάνθηκε και έκλεισε προληπτικά, για 14 ημέρες. 

Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου είναι και η μητέρα του σε απομόνωση. Το παιδί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι σε καλή κατάσταση όπως και η μητέρα του με ήπια συμπτώματα και νοσηλεύονται μαζί στον ίδιο ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Το τρίτο κρούσμα είναι στην Αθήνα και πρόκειται για μία γυναίκα 40 ετών, η οποία νοσηλεύεται απύρετη, με πολύ ελαφρά συμπτώματα και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς και συγκεκριμένα στο Αττικόν. Η γυναίκα είχε επίσης ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία, απ’ όπου επέστρεψε το Σάββατο και οι συνεπιβάτες της, ήδη έχουν ενημερωθεί, με τους πιο κοντιμούς σε θέσεις να έχουν τεθεί σε κατ’ οικον απομόνωση για 14 ημέρες προληπτικά.

Η νοσηλεία στον ειδικό θάλαμο διαρκεί 14 ημέρες στις περιπτώσεις, όσων έχουν νοσήσει και αφότου πάρουν εξιτήριο, τίθενται σε κατ’ οίκον απομόνωση για δύο ακόμη εβδομάδες. Οι μέρες της απομόνωσης και της νοσηλείας συνολικά, για κάθε ασθενή είναι συνολικά 27.

«Είναι στην περιοχή των Αθηνών το τρίτο κρούσμα. Είναι σε καλή κατάσταση και θα νοσηλευθεί σε νοσοκομείο αναφοράς. Είναι νεαρή συμπατριώτισσα», δήλωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος για θέματα κορονοϊού κ. Τσιόδρας.