Θάνατος βρέφους προσφύγων - Εξετάζονται για σεξουαλική κακοποίηση και τα αδελφάκια του

Και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας των Σύρων, των οποίων το 11 μηνών βρέφος βρέθηκε νεκρό, θα εξετάσουν οι αστυνομικοί κυρίως εξαιτίας των σημαδιών σεξουαλικής κακοποίησης που εντόπισε ο ιατροδικαστής Πρόκειται για ένα κοριτσάκι 11 μηνών και ένα αγοράκι δυόμισι ετών.

Στις πρώτες συζητήσεις που είχαν μέσω διερμηνέα με τους αστυνομικούς οι γονείς, δεν θέλησαν να πού πολλά. Έδειχναν να μην είναι επηρεασμένοι απο το γεγονός και να μην δίνουν επαρκείς απαντήσεις στους αστυνομικούς για το τι πραγματικά συνέβαινε στο διαμέρισμα του Ζωγράφου. Οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανηλίκων δεν  βιάζονται, θέλουν να ψάξουν σε βάθος την υπόθεση και να εξετάσουν όλα τα σενάρια για να φθάσουν στην πραγματική εκδοχή των πραγμάτων. Εξετάζουν ακόμη και το σενάριο, σύμφωνα με γιατρούς του Αγλαϊα Κυριακού, τα σημάδια που εντόπισε ο ιατροδικαστής στο βρέφος να οφείλονται στη σοβαρή ασθένεια που αντιμετώπιζε.

Την ίδια ώρα προσπαθούν να σχηματίσουν το προφίλ της συγκεκριμένης οικογένειας. Το ζευγάρι των Σύρων ήρθε στην Ελλάδα πριν απο δύο χρόνια, είχε τρία παιδιά, δύο δίδυμα κοριτσάκια 11 μηνών εκ των οποίων το ένα με νοητική υστέρηση που χθες άφησε την τελευταία του πνοή και ένα αγοράκι δυόμισι ετών, τα οποια δεν είχαν προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς δεν εργάζονταν και ζούσαν με την αρωγή ΜΚΟ. Παραλληλα ψάχνουν το προφίλ του άλλου ζευγαριού που φιλοξενούσαν στο διαμέρισμα του Ζωγραφου που φέρεται να είχε μισθώσει η ΜΚΟ έτσι ώστε να διάπιστώσουν αν είχαν κάποια εμπλοκή στην υπόθεση. Τελος και οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης ΜΚΟ, εξετάζονται έτσι ώστε να συγκεντρωθούν στοιχεία για την υπόθεση.

Προτεινόμενα για εσάς