Πρόσφυγες-κάτοικοι και τάγματα εφόδου: Εκρηκτικό κλίμα στην Λέσβο - Άθλιο κείμενο στο διαδίκτυο

Έκρυθμη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Λέσβο καθώς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων οι οποίοι ζητούν άμεση λύση για το προσφυγικό, ενώ πρόσφυγες και κάτοικοι του νησιού έχουν να αντιμετωπίσουν, επιπλέον, και ομάδες ακροδεξιών οι οποίοι έχουν εξαπολύσει πογκρόμ.

Οι κάτοικοι των Λουτρών στη Λέσβο πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας, δηλώνοντας αντίθετοι με το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μία νέα ΚΥΤ που θα αποτελεί, όπως λένε χαρακτηριστικά «μία νέα μικρή Μόρια».

Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν όπως αναφέρει το lesvospost, πως εθελοντές και μέλη των ΜΚΟ νοικιάζουν σπίτια με σκοπό να μείνουν, αλλά αντί γι’ αυτούς βρίσκονται μέσα πρόσφυγες.

Ο πρόεδρος της κοινότητας προσπάθησε να τους καθησυχάσει, αλλά οι κάτοικοι τόνισαν πως δεν θα μείνουν αμέτοχοι και ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει μια «νέα Μόρια» εντός του χωριού τους.

Το απόγευμα και το βράδυ της Τρίτης ομάδα περίπου 15 νεαρών ατόμων εξαπέλυσε επιθετικό ανθρωποκυνηγητό στη Μόρια κατά προσφύγων, μεταναστών και μελών ΜΚΟ.

Το απόγευμα, το «τάγμα εφόδου» μπούκαρε στο χωριό την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση κατοίκων στην αίθουσα της κοινότητας.

Να σημειωθεί ότι διμοιρία των ΜΑΤ ήταν παρούσα στο χωριό, κατόπιν αιτήματος πολιτών.

Αργότερα το βράδυ, οι ίδιοι άγνωστοι με κουκούλες και μαύρα μπουφάν κυκλοφορούσαν μέσα στο χωριό της Μόριας κρατώντας στειλιάρια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο stonisi.gr από ντόπιους, η ομάδα των «15» χτυπούσε πόρτες των σπιτιών, ρωτώντας αν αυτά νοικιάζονται σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ή σε πρόσφυγες και μετανάστες και απαιτώντας να βγουν στον δρόμο.

Μάλιστα, έσπασαν το αυτοκίνητο μιας Ιταλίδας εργαζόμενης σε ΜΚΟ στο οποίο επέβαιναν και δυο αιτούντες άσυλο.

Είχε προηγηθεί πορεία αντιφασιστικών, φοιτητικών κυρίως, οργανώσεων.

Και στις δύο περιπτώσεις, η Αστυνομία επενέβη μετά από καταγγελίες πολιτών με αποτέλεσμα να υπάρξει ολονύχτιο κυνηγητό μεταξύ αστυνομικών και των νεαρών.

Aνάρτηση κατοίκων της Λέσβου κάνει το γύρο του Διαδικτύου διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, τρομοκρατεί, συκοφαντεί και καλεί σε χρήση όπλων ενώ προαναγγέλλει ανατίναξη του καταυλισμού της Μόριας.

Μια πρωτοφανής ανάρτηση κάνει το γύρο του Διαδικτύου δηλητηριάζοντας την τοπική και όχι μόνο κοινωνία. Με μια φωτογραφία που υποτίθεται ότι ζητά μια προσευχή για τη Λέσβο καλεί σε ένοπλη δράση. Ενώ προαναγγέλλει ως και σε ανατίναξη του καταυλισμού της Μόριας.