Κορωνοϊός: Έτσι φοριέται σωστά η μάσκα - Οδηγίες και για το πώς πρέπει να την βγάζουμε

«Τρελά πράγματα» χαρακτήρισε ο καθηγητής – πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αφενός την υστερία για τον κορωνοϊό, που, όπως είπε είναι αδικαιολόγητη, και αφετέρου τις διάφορες οδηγίες στο internet, σχετικά με την χρήση της μάσκας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, εξήγησε: «Δεν υπάρχουν ειδικές προστατευτικές μάσκες για τον κορονοϊό. Να πούμε τα αυτονόητα, προφανώς οι άνθρωποι αρχίζουν και πανικοβάλλονται και αδειάζουν τα ράφια των φαρμακείων από τις απλές μάσκες. Η απλή μάσκα έχει διαφορετικό χρώμα από τη μία πλευρά, πράσινη ή μπλε και λευκή από την εσωτερική πλευρά».

«Η μάσκα αυτή φοριέται πάντα με το χρωματιστό μέρος προς τα έξω.Δεν είναι δύο πλευρών, μόνο μια πλευρά είναι η σωστή και είναι μίας χρήσης. Αυτό που κάποιος την βγάζει, την ακουμπάει, την βάζει στην τσέπη και την ξαναβάζει, είναι τρελά πράγματα».

«Την μάσκα πρέπει να την πιάσουμε από τα πλάγια, δεν αγγίζω ποτέ το εξωτερικό, όταν θέλω να την βγάλω, την διπλώνουμε από το εσωτερικό και θα την πετάξω στο καλάθι των αχρήστων και θα απολυμάνω αμέσως τα χέρια μου».

Το βίντεο με τις οδηγίες του γιατρού για τη μάσκα: