Ο ιδιοκτήτης των Jumbo κατά Σκλαβενίτη - «Μήπως να μην δουλεύουμε ούτε τις Τετάρτες;»

Η αντίδραση του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, που προκήρυξε 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Κυριακή καλώντας παράλληλα σε κινητοποίηση των συνδικάτων έξω από το κατάστημα Jumbo της περιοχής την προσεχή Κυριακή, έφερε την απάντηση του ιδιοκτήτη της εταιρείας παιχνιδιών. Ο Απόστολος Βακάκης, μιλώντας στο χθεσινό (21/1) έκτακτο Δ.Σ. της Jumbo υπεραμύνθηκε της απόφασής του να παραμένουν ανοιχτά και τις Κυριακές τα καταστήματα σε Πρέβεζα και Κατερίνη.

Σύμφωνα με τον κ. Βακάκη, με την κίνηση του να ανοίγει τα συγκεκριμένα καταστήματα Κυριακές στηρίζει την τοπική απασχόληση καθώς όπως εξήγησε δεν θα διακοπούν οι συμβάσεις του 30% των εργαζομένων που θεωρούνται εποχικοί υπάλληλοι. Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους ξεκαθάρισε ότι παρά την διεύρυνση του ωραρίου στις 7 ημέρες, διατηρούν πλήρως τα δικαιώματα της 40ωρης απασχόλησης.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Jumbo ερωτήθηκε για τη στρατηγική επιλογή της εταιρείας Σκαλβενίτης να μην ανοίγει τα καταστήματά της τις Κυριακές. Ο κ. Βακάκης απάντησε για τη Σκλαβενίτης ότι η στάση της για τις Κυριακές ξεκίνησε ως επιχειρηματική επιλογή και εξελίχθηκε σε κίνηση marketing, απέναντι στον ανταγωνισμό που ανοίγει τα καταστήματά.

Σύμφωνα  δημοσιεύματα, ο πρόεδρος της Jumbo σε εκείνο το σημείο είπε σε ιδιαίτερα δηκτικό τόνο: «Εφόσον αισθάνεται τόσο δυνατός ώστε να πηγαίνει κόντρα στον ανταγωνισμό και εφόσον έχει το δικαίωμα να το κάνει ας συνεχίσει να το κάνει». Αμέσως μετά,  τόνισε το εξής: «Δεν θέλω να πρωτοστατήσω στο να δουλεύουμε τις Κυριακές. Αν η κοινωνία επιλέξει στο όνομα των ανέργων ή στο όνομα των καταναλωτών να λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές, θα ακολουθήσουμε δυσάρεστα. Είμαι κατηγορηματικός, πρέπει να διερευνήσουμε μήπως πρέπει να μην δουλεύουμε ούτε τις Τετάρτες».

Το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου

Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο της πόλης της Ηπείρου εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Καλούμε όλη την κοινωνία, όλους τους εργαζόμενους να παραβρεθούμε την Κυριακή στις 10:30 για διαμαρτυρία έξω από τα Jumbo. Θα είμαστε σύσσωμοι εκεί την Κυριακή και κάποιες άλλες μέρες αμέσως μετά θα δώσουμε τέτοιο υλικό και στην αγορά της Πρέβεζας και σε άλλες περιοχές ώστε να δείχνουμε στους εργαζόμενους και στην κοινωνία πως δεν μας λείπει ο χρόνος αλλά το χρήμα. Θα πρέπει να θέσουμε την κοινωνία προς των ευθυνών της, πρέπει από μόνοι μας να μποϊκοτάρουμε τα καταστήματα που ανοίγουν όλες τις Κυριακές του χρόνου».