Μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας καταθέτουν οι αστυνομικοί εναντίον των καταληψιών στο Κουκάκι

Ανακοίνωση  σχετικά με τις διώξεις που ασκήθηκαν για τα όσα έγιναν στο Κουκάκι και που αφορούσαν πλημμέλημα και όχι κακούργημα εξέδωσε  ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών κ.Ευάγγελος Ιωαννίδης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η δίωξη ασκήθηκε «κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον των εισαγγελέων και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης». Προσθέτει μάλιστα πως «μόνο αρμόδιο είναι για την εκτίμηση της απαγγελθείσας κατηγορίας το ποινικό δικαστήριο».

Οι αστυνομικοί καταθέτουν μηνύσεις για τσιμεντόλιθους και έπιπλα
Από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια μετά την άγρια επίθεση εναντίον των αστυνομικών από τους καταληψίες στο Κουκάκι, οι οποίοι συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι. Μάλιστα οι τραυματίες αστυνομικοί στην επιχείρηση στο Κουκάκι αναμένεται να καταθέσουν μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο.

Εκτός από τη μήνυση αναμένεται να ζητηθεί και η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παράλληλα με τη Εισαγγελία για να διερευνηθεί η περίπτωση μετατροπής των πλημμεληματικών κατηγοριών σε απόπειρα ανθρωποκτονίας ή βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.