Σε video - ντοκουμέντο, η εκδίωξη ελληνικού αλιευτικού από την τουρκική ακτοφυλακή

Την απομάκρυνση Έλληνα ψαρά από ελληνικά χωρικά ύδατα με την «δικαιολογία» ότι βρίσκεται σε τουρκικά  ζήτησε η τουρκική ακτοφυλακή, το πρωί της Κυριακής στις 11.30. Ο ψαράς βρισκόταν με το σκάφος του στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καλολίμνου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA παρουσίασε την Δευτέρα video – ντοκουμέντο από την θρασύτατη πρόκληση των Τούρκων.

«Φύγετε από εδώ είναι τουρκικά», είναι τα λόγια που λένε οι Τούρκοι στους Έλληνες ψαράδες σε αντίστοιχα περιστατικά που συμβαίνουν κατά κόρον τον τελευταίο καιρό στην περιοχή.

Ένας άλλος ψαράς δήλωσε στο δελτίο: «Τους λέμε ότι είναι ελληνικά και ότι θα επιμείνουμε με το ψάρεμα. Επικοινώνησα με το Λιμεναρχείο της Καλύμνου και μου είπε ότι αν μας παρενοχλήσουν περισσότερο, τότε θα στείλουν φουσκωτό».

 Δείτε το Video:

Πηγές από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, είπαν για το περιστατικό: «Το ελληνικό αλιευτικό σκάφος ψάρευε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων όταν τουρκική ακταιωρός του ζήτησε να αποχωρήσει από το σημείο. Ο Έλληνας αλιέας του απάντησε ότι δεν αποχωρεί διότι βρίσκεται σε ελλαδικό χώρο και η ακταιωρός αποχώρησε».