Επιπλέον κάθειρξη 45 ετών στον Πάσσαρη, για απόπειρες δολοφονιών και ληστείες

Πολυετή κάθειρξη 45 ετών επέβαλλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στον Κώστα Πάσσαρη, ο οποίος δικάστηκε για απόπειρες ανθρωποκτονιών αλλά και για ληστείες.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Πάσσαρης, κρατούμενος σε φυλακές της Ρουμανίας κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας στην πλατεία Βάθης το 2000 αλλά και για πέντε ληστείες. Δικαστές και ένορκοι δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό.

Αθώος για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών στην πλατεία Αμερικής

Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε αθώο τον διαβόητο κακοποιό – που διαμηνύει ότι θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα – για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών στην πλ. Αμερικής το 2000, ενώ λόγω παραγραφής το δικαστήριο, τον απάλλαξε λόγω παραγραφής από το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής, το οποίο επίσης αντιμετώπιζε. Το συγκεκριμένο αδίκημα υπέπεσε σε παραγραφή, καθώς η κλοπή αφορούσε σε λεία μικρότερη των 120.000 ευρώ και με το νέο Ποινικό Κώδικα έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα.

Οι ποινικές εκκρεμότητες όμως του Κώστα Πάσσαρη με την ελληνική Δικαιοσύνη δεν τελειώνουν εδώ, καθώς στο Εφετείο αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη του και για τις τέσσερις δολοφονίες, που φέρεται ότι έχει διαπράξει.

Μεταξύ αυτών είναι και οι δολοφονίες των δυο αστυνομικών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας το 2001. Όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, σε πρώτο βαθμό ο διαβόητος κακοποιός είχε καταδικασθεί για τις ανθρωποκτονίες αυτές σε τέσσερις φορές ισόβια και 71 χρόνια κάθειρξη.