Atheneaum Palace: Η φωτιά ξέσπασε την ώρα που το ξενοδοχείο σφραγιζόταν για χρέη...

Την ώρα που οι δικαστικοί επιμελητές βρίσκονταν στο λόμπι και ετοιμάζονταν για αλλαγή κλειδαριών και λουκέτων ξέσπασε η φωτιά στον 1ο όροφο.Από ημέρες ήταν γνωστό πως  το πρωί της Πέμπτης το Atheneaum Palace θα σφραγιζόταν λόγω χρεωστούμενων ενοικίων.

Σημειώνεται ότι παρότι η ξενοδοχειακή επιχείρηση εμφανιζόταν να χρωστά ενοίκια στον ιδιοκτήτη του κτιρίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο ethnos.gr, όλες οι υπόλοιπες υποχρεώσεις της επιχείρησης ήταν πληρωμένες. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το προσωπικό πληρωνόταν στην ώρα του.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει την έρευνα έχουν πάρει περίπου 25 καταθέσεις. Τα μπιτόνια με τα οποία άγνωστοι έβαλαν τη φωτιά μεταφέρθηκαν στον 1ο και στον 2ο όροφο τυλιγμένα σε σεντόνια.

Τα δωμάτια στα οποία βρέθηκαν τα μπιτόνια ήταν άδεια. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στην υπόθεση υπάρχουν τουλάχιστον δύο φυσικοί αυτουργοί, οι οποίοι πιθανότατα πληρώθηκαν για να βάλουν τη φωτιά και υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί που έδωσαν την εντολή για τον εμπρησμό (εάν τελικά αποδειχτεί ότι έχουμε να κάνουμε με εμπρησμό). Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να «δείχνουν» προς την πλευρά των ιδιοκτητών της επιχείρησης ή προς οποιαδήποτε άλλη πλευρά. Όλα τα σενάρια εξετάζονται.