Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για το θάνατο της 29χρονης λεχώνας στην Κατερίνη

Πολυοργανική ανεπάρκεια και εγκεφαλικό οίδημα, συνεπεία της  ανακοπής που υπέστη η 29χρονη μητέρα αμέσως μετά τον τοκετό, εξαιτίας αλλεργικού σοκ, από αντιβίωση, που της χορηγήθηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατο της 29χρονης.

Στην εν λόγω ανακοίνωση, σημειώνεται πως η άτυχη γυναίκα απεβίωσε με πολυοργανική ανεπάρκεια, έντονο εγκεφαλικό οίδημα και περιοχές εκτεταμένης εγκεφαλικής υποξαιμικής – ισχαιμικής βλάβης, παρά τη μέγιστη φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη των ζωτικών της λειτουργιών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η 29χρονη γυναίκα εξέπνευσε στις 7:45 το πρωί της Πέμπτης. Είχε διακομιστεί στις 22 Νοεμβρίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκρατείου από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου αφού υποβλήθηκε σε καισαρική τομή, φέρνοντας στον κόσμο το πρώτο της παιδί, και της χορηγήθηκαν φαρμακευτικοί παράγοντες, έπαθε ανακοπή και υποβλήθηκε παρατεταμένα σε ΚΑΡΠΑ.

Όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, σε εξέλιξη βρίσκεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό, έπειτα από εντολή του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Ο πεθερός της άτυχης νεαρής, μιλώντας στο τοπικό site «Ντελάλης» τόνισε ότι πρόκειται για «τραγικό ιατρικό λάθος των γιατρών της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κατερίνης, καθώς ήταν σαφώς και ξεκάθαρα σημειωμένο πως η κοπέλα ήταν αλλεργική στη συγκεκριμένη αντιβίωση».

 

Προτεινόμενα για εσάς