Καταιγίδες «βλέπει» το meteo για σήμερα - Θα χτυπηθεί και η Αττική - Αρναούτογλου: Έρχεται χειμωνιάτικο διήμερο

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ο καιρός και θα χτυπήσει μεγάλο μέρος της επικράτειας. Αυτή την ώρα, καταιγίδα με ηλεκτρικές εκκενώσεις σαρώνει τη νότια Εύβοια και την περιοχή της Καρύστου, ενώ κατευθύνεται στα δυτικά και θα πλήξει την Αττική με δυνατές βροχές, καταιγίδες, ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και χαλαζόπτωση.

Ειδικά στα νότια τμήματα του νομού τα φαινόμενα θα είναι ακόμα πιο έντονα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Γενικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατούν άστατες καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους. Από τις βραδινές ώρες και μετά, περιμένουμε επιδείνωση του καιρού από το Ιόνιο και τη δυτική Ηπειρωτική Ελλάδα.

Η πρόβλεψη Αρναούτογλου

Την ίδια ώρα, ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, αναλύει με ανάρτησή του στο Facebook τον καιρό των επόμενων ημερών και συγκεκριμένα μέχρι και τις 26 Νοεμβρίου, αναφέροντας πως το καιρικό – προγνωστικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο.

Μιλά για νέες βροχοπτώσεις -ισχυρές μάλιστα κατά διαστήματα- ενώ δεν αποκλείει γενικευμένη κακοκαιρία την επόμενη εβδομάδα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας:

“Μεγάλο το καιρικό – προγνωστικό ενδιαφέρον τις επόμενες ημέρες και κυρίως για τις 25-26 του μηνός!

Νέος γύρος βροχοπτώσεων κατά τόπους και κατά διαστήματα ισχυρών (πρώτα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια και στη συνέχεια με μετατόπιση στην υπόλοιπη χώρα) ξεκινά από αύριο Τρίτη!

Το ενδιαφέρον όμως εστιάζεται στο βαρομετρικό χαμηλό που αναμένεται σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να επηρεάσει τη χώρα μας τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδα, δηλαδή γύρω στις 25-26 Νοεμβρίου, και το οποίο δεν αποκλείεται να δώσει γενικευμένη κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας πριν ομαλοποιηθεί κάπως πιθανότατα ο καιρός από κει και μετά!

Θα υπάρχουν και νεότερες φυσικά αναρτήσεις και μέσα από τη σελίδα μου στο facebook αλλά και από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3, τα βράδια (Δευ-Παρ 21:45) καθώς σε κάθε περίπτωση η ακριβής πορεία θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων, προκειμένου να ενημερώνεστε με τρέχουσες πληροφορίες για την καιρική εξέλιξη καθώς ο καιρός εδώ ΔΕΝ ΕΧΕΙ… ΩΡΑΡΙΟ και εσείς δεν θα πρέπει να χάνετε τον…καιρό σας ;)”.