Νέο, τριήμερο λουκέτο στα διαγνωστικά κέντρα λόγω clawback

Ο κλάδος είχε ξεκινήσει κινητοποιήσεις τον περασμένο Μάιο με πολύ μεγάλη συμμετοχή αλλά η απεργία διεκόπη λόγω των πολιτικών εξελίξεων

Και τότε, όπως και τώρα, τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια, καθώς και οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί ζητούσαν να καταργηθεί το clawback που είναι η υποχρεωτική επιστροφή χρημάτων στον ΕΟΠΥΥ με την υπέρβαση του κλειστού προϋπολογισμού.

‘Οπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) στις 21 Νοεμβρίου ξεκινά νέα -τριήμερη- απεργία  οπότε και θα μπει λουκέτο στις μονάδες.

Αναφερόμενος στο claw back ο ΠΑΣΙΔΙΚ κάνει λόγο για «ανήθικο, ληστρικό και καταστροφικό μέτρο» το οποίο, προστιθέμενο σε άλλα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν από το  2013 και μετά, «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια όλες ανεξαιρέτως τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής στη χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή».

Ο ΠΑΣΙΔΙΚ επισημαίνει ότι πάνω από το 95% των ασφαλισμένων του Οργανισμού εξυπηρετούνται από τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής (Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια), αφού οι περισσότερες κρατικές δομές έχουν καταρρεύσει.