Μήνας εκπτώσεων ο Νοέμβριος - Οι ημερομηνίες που αφορούν το...πορτοφόλι μας

Μήνας εκπτώσεων και προσφορών ο Νοέμβριος με φθινοπωρινές εκπτώσεις, Black Friday και Cyber Monday

Οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 και διαρκούν μέχρι και 15 ημέρες

Οι ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.

Στο διάστημα των εκπτώσεων και σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 του νόμου 4177/2013, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν, προαιρετικά, να λειτουργήσουν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 από ώρα 11.00 έως 18.00.

«Black Friday 2019»

Ως «Black Friday» ορίστηκε για το έτος 2019 η Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου

Δεν πρόκειται για τακτικές εκπτώσεις αλλά προωθητική ενέργεια και αφορά όλη την αγορά και όλες τις επιχειρήσεις, μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας.

Η συμμετοχή των εμπορικών καταστημάτων είναι προαιρετική.

Σύμφωνα με το…έθιμο την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, που παραδοσιακά σε πολλές χώρες σηματοδοτεί την έναρξη των εορτών των Χριστουγέννων, πραγματοποιούνται εκτεταμένες προσφορές προϊόντων, κυρίως σε κλάδους όπως τα ηλεκτρικά είδη και τα προϊόντα τεχνολογίας.

Η Black Friday, η οποία για το 2019 θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου 2019, ξεκίνησε μεν από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά κατά τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί διεθνώς ως παγκόσμια εμπορική «γιορτή».

«Cyber Monday 2019»

Η Cyber Monday 2019 είναι η Δευτέρα μετά την Black Friday, δηλαδή η Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, πρώτη Δευτέρα μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ

Η διαφορά με την Black Friday είναι το γεγονός ότι η Cyber Monday είναι συνυφασμένη κυρίως με τις προσφορές των ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Έτσι, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα και μικρά e-shops θα προσφέρουν σε πολύ χαμηλές τιμές πολλά από τα προϊόντα τους