Ελκυστικά τα νέα πακέτα από την ΔΕΗ - Εκπτώσεις για να μην αλλάξουν πάροχο οι καταναλωτές

Μετά το νέο πρόγραμμα διακανονισμών για τις οφειλές που τέθηκε σε εφαρμογή την 1η Οκτωβρίου η ΔΕΗ προχωρά σε άλλες δράσεις προκειμένου οι καταναλωτές να μην αλλάξουν πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος.

Μεταξύ αυτών, έχουν πέσει επί τάπητος σχέδια όπως επιπλέον έκπτωση στο ρεύμα που θα κυμαίνεται ανάλογα με τη σύμβαση που θα υπογράψουν, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα με ένα κόστος περί τα 2-3 ευρώ στο λογαριασμό τους ανά δίμηνο να έχουν έξτρα υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα τεχνική υποστήριξη.

Το πλάνο που εξετάζει η ΔΕΗ αναφορικά με τις μειωμένες τιμές απευθύνεται σε όσους καταναλωτές υπογράψουν συμβόλαιο, με το οποίο θα δεσμεύονται να μην αλλάξουν πάροχο για ένα συγκεκριμένο διάστημα και αναμένεται να κατατεθεί στις αρχές του έτους. Όπως αναφέρουν πηγές στον «Ελεύθερο Τύπο» η νέα τιμολογιακή πολιτική αποσκοπεί στη συγκράτηση της πελατειακής βάσης της Επιχείρησης, σε αντίθεση με τις ισχύουσες εκπτώσεις συνέπειας που δεν δεσμεύουν τους καταναλωτές να παραμείνουν σε αυτήν.

«Μπούσουλας» τα προγράμματα της τηλεφωνίας

Τα προγράμματα που υπάρχουν στην τηλεφωνία φαίνεται πως έγιναν «μπούσουλας» για τη ΔΕΗ, που με μικρές παραλλαγές υιοθετεί τη συγκεκριμένη πολιτική. Πάντως, προς το παρόν δεν έχει… κλειδώσει το ύψος των εκπτώσεων στο ρεύμα αλλά εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται πάνω από 10% και θα κλιμακώνεται ανάλογα και με τη διάρκεια της σύμβασης.

Τεχνικές υπηρεσίες

Ταυτόχρονα, το σχέδιο περιλαμβάνει την παροχή ενός ακόμη «πακέτου» υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης του οικιακού εξοπλισμού (π.χ. υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κλειδαράδες κ.λπ.). Οσοι καταναλωτές το επιλέξουν, θα μπορούν έναντι χαμηλής μηνιαίας συνδρομής, εκτιμάται 2-3 ευρώ ανά δίμηνο λογαριασμό, να καλούν για συγκεκριμένο πλήθος περιστατικών το χρόνο (π.χ. πέντε φορές) τους τεχνίτες στο σπίτι τους για επισκευές βλαβών.

Να σημειωθεί  ότι κατά το διάστημα 1-19 Οκτωβρίου με το νέο πρόγραμμα διακανονισμών που προβλέπει χαμηλότερη προκαταβολή και έως 24 δόσεις ρυθμίστηκαν οφειλές ύψους 40 εκατ.ευρώ.