Σε επιφυλακή η ΕΥΠ για την πιθανότητα έλευσης τζιχαντιστών στην Ελλάδα - Άσκηση ετοιμότητας στην ΕΛ.ΑΣ. (Video)

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. και στην ΕΥΠ, υπό τον φόβο πιθανής εισόδου τζιχαντιστών του ISIS από τη Βόρεια Συρία στην Ελλάδα, μετά από την τουρκική επίθεση στη Βόρεια Συρία, καθώς εκτός από ανθρώπους που εγκαταλείπουν την βόρεια Συρία εξαιτίας του πολέμου, οι βομβαρδισμοί του στρατού του Ερντογάν, χτύπησαν, όπως μετέδωσαν διεθνή δίκτυα τις προηγούμενες ημέρες και αρκετές φυλακές, όπου οι Κούρδοι κρατούσαν φυλακισμένους τζιχαντιστές μαχητές του ISIS.

Οι μυστικές υπηρεσίες και η Ελληνική Αστυνομία βρίσκονται σε επιφυλακή, έτσι ώστε ανάμεσα στους πρόσφυγες, που φτάνουν καθημερινά στη χώρα να εντοπιστούν εάν κρύβονται μέλη του ISIS. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε έχουν σχεδιαστεί και ασκήσεις για να εκπαιδευτούν εξειδικευμένα για το εν λόγω ζήτημα τα μέλη της Αστυνομίας.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ, απο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, του Alpha:

Για τα νησιά έχει δοθεί εντολή αυξημένης επιτήρησης, καθώς καθημερινά φτάνουν  στις ακτές τους εκατοντάδες μετανάστες και άμεσου εντοπισμού τυχόν «μοναχικών λύκων» για τους οποίους υπάρχει σήμα από μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών.

Στα σκαριά άσκηση ετοιμότητας

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, σχεδιάζεται και μεγάλη άσκηση ετοιμότητας, από την Ελληνική Αστυνομία προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τον Alpha, που μετέδωσε στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων, το σχετικό ρεπορτάζ, στη συγκεκριμένη άσκηση θα πάρουν μέρος 100 στελέχη της Αστυνομίας, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και υπεύθυνοι σωφρονιστικών καταστημάτων.

Η μεγάλη αυτή άσκηση δεν έχει μόνο ως στόχο να εντοπίσει Τζιχαντιστές που πιθανόν θα επιχειρήσουν να έρθουν στη χώρα από τα παράλια της Τουρκίας μέσω των μεταναστευτικών ροών που έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά και το σενάριο, αντιμετώπισης κρίσεων, που μπορεί να εκδηλωθούν είτε στη νησιωτική χώρα είτε στην Ηπειρωτική.

Έτσι μέσα από ειδικές ταινίες και μέσα από τη συνεργασία με βάση τα σενάρια που εκπονούνται, όλα τα στελέχη θα συγκεντρωθούν και θα ακούσουν πως ακριβώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τέτοιες καταστάσεις.