Τραγικός απολογισμός: Μια γυναίκα και ένα παιδί απανθρακώθηκαν στη Μόρια

Δυστυχώς οι αρχικοί φόβοι επιβεβαιώθηκαν καθώς δύο νεκροί είναι ο επίσημος τραγικός απολογισμός από τη φωτιά, που ξέσπασε το απόγευμα στη Μόρια.

Η σορός μιας απανθρακωμένης νεκρής γυναίκας μεταφέρθηκε στις 7 το απόγευμα από ιδιώτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και λίγο αργότερα, πρόσφυγες και μετανάστες έβγαλαν το πτώμα ενός απανθρακωμένου παιδιού μέσα σε μια κουβέρτα, από το τμήμα του καταυλισμού που κάηκε στην κάτω πύλη του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), ενώ εικάζεται, ότι οι δύο αυτοί άνθρωποι που βρήκαν τέτοιο φρικτό τέλος, μέσα στις φλόγες, ήταν μία μητέρα και το παιδί της.

Περί τις 5 το απόγευμα, ξέσπασαν δύο φωτιές στην περιοχή κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμή συνθήκες. Η πρώτη φωτιά ξέσπασε μέσα σε ελαιοκτήματα έξω από τον καταυλισμό, περί τα 400 μέτρα από τις σκηνές στον εξωτερικό χώρο του ΚΥΤ και τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από την πυροσβεστική.

Όμως μία ακόμα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο αργότερα στη «ζώνη 4», σε διώροφους οικίσκους – κοντέινερ, όπου διαμένουν μετανάστες.

Σύμφωνα με αξιωματικό της πυροσβεστικής, τη μαρτυρία του οποίου, επικαλείται η LiFO.gr, η δεύτερη φωτιά εξαπλώθηκε και κατέκαψε μεγάλο τμήμα, με την κατάσβεση να γίνεται μετ’ εμποδίων, καθώς οι πυροσβέστες απωθήθηκαν από άτομα στο σημείο, που προκάλεσαν ζημιές και σε πυροσβεστικά οχήματα.

Μεγάλη ένταση επικράτησε στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Ασύλου και στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις διοίκησης του ΚΥΤ, ενώ και ο αρχηγός της  Αστυνομίας, έχει μεταβεί στο νησί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, καταστράφηκαν οικίσκοι και μπήκαν φωτιές και σκουπίδια ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στο Κέντρο Κράτησης που περιορίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τουλάχιστον 5 άτομα.  

«Οι διοικούντες του ΚΥΤ εγκατέλειψαν το χώρο διοίκησης μαζί με τους εργαζομένους, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν συντεταγμένα κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης», μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.