Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Υμηττό - Πολύ κοντά στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Βύρωνα, σε δασική έκταση στον Υμηττό και συγκεκριμένα στις παρυφές της οδού Γρανικού, στον λόφο πίσω από το Θέατρο Βράχων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε απέναντι από το νεκροταφείο και στο σημείο έσπευσαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις.

Το σημείο, όπου ξέσπασε η φωτιά είναι κοντά στον Καρέα, τον Βύρωνα και την Ηλιούπολη. Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, με τον καπνό να έχει «πνίξει» την ατμόσφαιρα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις, είναι ισχυρές καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν σπίτια, καθώς η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, έχοντας κάψει χορτολιβαδική έκταση και ελάχιστα δέντρα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, παραμένουν βεβαίως στο σημείο, έως την πλήρη κατάσβεσή της, αλλά και σε επιφυλακή, καθώς οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν στη Αττική δυσχεραίνουν το έργο τους και εμπνέουν ανησυχία.

Σημειώνεται ότι το πρωί, φωτιά είχε ξεσπάσει και σε χορτολιβαδική έκταση κοντά στο ρέμα λυμάτων στην Λυκόβρυση. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, θέτοντάς την άμεσα υπό έλεγχο.