Το πρώτο πόρισμα για την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι

Σήμερα Δευτέρα,  απολογείται στην εισαγγελία Ναυπλίου ο 44χρονος Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου που συγκρούστηκε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες 60 και 70 ετών αντίστοιχα και να τραυματιστεί σοβαρά μία 60χρονη γυναίκα.

Την ίδια μέρα αναμένονται και τα αποτελέσματα της αιμοληψίας στην οποία υποβλήθηκε  ο 44χρονος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Ο χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου, στην αρχική κατάθεσή του στη λιμενική αρχή στο Πόρτο Χέλι, φέρεται να υποστήριξε ότι κατά την πορεία του ταχύπλοου δεν αντιλήφθηκε το μικρό αλιευτικό που πιθανόν δεν είχε επαρκή φωτισμό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των πραγματογνωμόνων, που δημοσιεύει ο ΣΚΑΪ, η έρευνα φανερώνει ότι το μικρό αλιευτικό είχε ενεργοποιημένο φωτισμό, που ήταν επαρκής, ώστε να φαίνεται, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο 44χρονος υπέπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του.

Επιπλέον, το πρώτο πόρισμα αναφέρει ότι ο χειριστής επιτάχυνε ελαφρώς λίγη ώρα πριν την σύγκρουση με το αλιευτικό σκάφος, αντί να επιβραδύνει.