Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: «Τό΄χε...συνήθεια ο χειριστής του φουσκωτού να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς κοντά στις ακτές»

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι, όταν ταχύπλοο φουσκωτό εμβόλισε μικρό αλιευτικό σκοτώνοντας δύο αδέλφια, Έλληνες, έρχονται τις τελευταίες ώρες στη δημοσιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, πριν το δυστύχημα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το ταχύπλοο φέρεται να είχε παρενοχλήσει και το πλοιάριο της γραμμής. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες είχε πλησιάσει επικίνδυνα το πλοιάριο της γραμμής που εκτελεί το τακτικό δρομολόγιο Κόστα – Σπέτσες, ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές.

Κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν επίσης στον ΣΚΑΪ ότι τις προηγούμενες ημέρες το φουσκωτό που οδηγούσε ο Γάλλος κτηματομεσίτης  έκανε πολλούς επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλη ταχύτητα κοντά στις ακτές.

Στον Εισαγγελέα

Ο 44χρονος χειριστής οδηγήθηκε  στην εισαγγελία Ναυπλίου, όπου σύμφωνα με το συνήγορό  ζήτησε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του. Έως τότε αναμένεται να κρατηθεί στο λιμεναρχείο Ναυπλίου.

Ο Γάλλος φέρεται να υποστήριξε, μέσω του συνηγόρου του, ότι κατά την πορεία του ταχύπλοου δεν αντιλήφθηκε το μικρό αλιευτικό, που πιθανόν, δεν είχε επαρκή φωτισμό.

Ανέφερε, εξάλλου, ότι μετά το συμβάν, δεν εξαφανίστηκε, αλλά προσπάθησε να βοηθήσει προκειμένου να περισυλλεγούν τα άτομα που είχαν πέσει στη θάλασσα από τη μικρή λέμβο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο ίδιος και να βγει στην ξηρά προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αλλά και να επικοινωνήσει με το συνήγορό του.

 Αδέλφια τα θύματα

Οι δύο νεκροί από τη σύγκρουση των σκαφών στο Πόρτο Χέλι ήταν αδέλφια. Οι δύο άνδρες ήταν 60 και 70 ετών, ενώ η αδελφή τους- η δίδυμη αδελφή του 60χρονου- δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Το κέντρο επιχειρήσεων ενημερώθηκε για το τραγικό δυστύχημα από παραπλέον σκάφος, το οποίο ανέσυρε τη μία σορό. Ο δεύτερος νεκρός ανασύρθηκε από το φουσκωτό, όπως και η σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα.

Διασωληνωμένη στην εντατική η τραυματίας

Η γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη σφοδρή σύγκρουση των δύο σκαφών νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας».

Η γυναίκα έχει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τον θώρακα από τη σφοδρή σύγκρουση, ενώ χάρη στην άμεση κινητοποίηση του λιμενικού και σκαφών που έπλεαν στην περιοχή ανασύρθηκε ζωντανή, καθώς εξαιτίας των τραυμάτων της δεν μπορούσε να κολυμπήσει. Αρχικά, η γυναίκα μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο του Αργους, προκειμένου να σταθεροποιηθούν οι ζωτικές λειτουργίες της. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για τη χειρουργική αντιμετώπιση των τραυμάτων της και από εκεί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», όπου νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας.