Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Μαραθώνα-Ζούμπερι που ξύπνησαν μνήμες από το Μάτι - Στις παραλίες έτρεχαν οι κάτοικοι

Σε ύφεση είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας οι δύο πυρκαγιές στον Μαραθώνα και στο Ζούμπερι.

Όπως έγινε γνωστό και οι δύο φωτιές έχουν οριοθετηθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, γεγονός που καθιστά πιο εύκολο το έργο της κατάσβεσης, ωστόσο παραμένουν όλες οι δυνάμεις, μέχρι να τεθούν υπό έλεγχο. Πάντως στο Ζούμπερι αποκαταστάθηκε πριν από λίγο η κυκλοφορία στους δρόμους όπου είχε διακοπεί νωρίτερα.

Ωστόσο με το ξέσπασμα των πυρκαγιών, οι κάτοικοι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι  προς την παραλία. Παρά την πολύ έγκαιρη ενημέρωση και την άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση της πυροσβεστικής, οι μνήμες από το Μάτι είναι ακόμη πολύ νωπές για να υπάρχει ψυχραιμία.

«Πανικοβληθήκαμε και τρέχαμε προς τη θάλασσα με τις εικόνες από το Μάτι ασυνείδητα να κυριαρχούν στο μυαλό μας και να προκαλούν τρόμο» δηλώνουν χαρακτηριστικά κάτοικοι στο in.gr, αν και σπεύδουν να προσθέσουν ότι η δράση του κρατικού μηχανισμού ήταν παραδειγματική.

Στην συγκεκριμένη πυρκαγιά, μάλιστα για καθαρά προληπτικούς λόγους, απομακρύνθηκαν τα παιδιά από τις κατασκηνώσεις της περιοχής, χωρίς να υπάρξει άμεσος κίνδυνος και μεταφέρθηκαν στην παραλία, μέχρι να γίνει κατάσβεση.

Στον Ασπρόπυργο η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση, σε οικοπεδικούς χώρους κοντά στο Κοιμητήριο και ήδη επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις για την κατάσβεση της.

Στην Ελαφόνησο

Υπό έλεγχο αργά το απόγευμα του Σαββάτου, τέθηκε και η μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει το πρωί στην Ελαφόνησο. Ωστόσο σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, «είναι πολλοί οι επισκέπτες του νησιού που αποφάσισαν να φύγουν   λόγω της πυρκαγιάς»

Όπως πρόσθεσε, υπάρχει μεγάλη κίνηση στο λιμάνι, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι «δυστυχώς, λόγω της αποχώρησης των επισκεπτών, ενδέχεται να πληγεί οικονομικά η Ελαφόνησος».