Όπου φύγει - φύγει οι αδειούχοι - Χιλιάδες ταξιδιώτες στον Πειραιά - Με καθυστέρηση ο απόπλους των πλοίων

Το αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς με την έλευση του Αυγούστου, το μεγαλύτερο μέρος των αδειούχων. είναι έτοιμο προς επιβίβαση, για τις καλοκαιρινές του, διακοπές.

Έτσι, δεδομένης της κατάστασης, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμό του ΣΚΑΪ ο λιμενάρχης του Πειραιά αποφάσισε να δώσει 10λεπτη παράταση στον απόπλου των πλοίων, το πρωί της Παρασκευής προκειμένου οι ταξιδιώτες να προλάβουν να μπουν στα καράβια τους που θα αναχωρήσουν για τους καλοκαιρινούς τους προορισμούς.

Η έξοδος των Αθηναίων ξεκίνησε ήδη από την Πέμπτη,  1η του μήνα, με αποτέλεσμα η κίνηση στο λιμάνι να είναι αυξημένη. Εκεί, βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, για να επιβλέψει την κατάσταση, τονίζοντας πως όλα εξελίσσονται ομαλά. Η έξοδος των αδειούχων αναμένεται να κορυφωθεί το σαββατοκύριακο με χιλιάδες επιβάτες να αναχωρούν για τα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα πάντως με στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από την 1η Ιουλίου έως και τις 29 Ιουλίου 2019, από το λιμάνι του Πειραιά είχαν πραγματοποιηθεί 700 απόπλοι πλοίων με 598.096 επιβάτες, έναντι 660 με 572.459 επιβάτες, που είχαν πραγματοποιηθεί την ίδια περίοδο του 2018.

Εξάλλου την ίδια περίοδο είχαν πραγματοποιηθεί 703 αναχωρήσεις πλοίων, με 453.851 επιβάτες, έναντι 665 με 431.457 επιβάτες που ήταν τον Ιούλιο του 2018.