«Σε βλέπω στα πρόσωπα των παιδιών μας, και καμιά φορά σε κανένα όνειρο...»

Ένας χρόνος κλείνει σήμερα, από την ημέρα που η αγαπημένη σύντροφος του Πύρρου Δήμα έχασε την μάχη με τον θάνατο. Η Αναστασία Δήμα, μητέρα τεσσάρων παιδιών, είχε παλέψει σκληρά με τον καρκίνο αλλά τελικά υπέκυψε στις 14 Ιουνίου του 2018.

Ο έλληνας πρωταθλητής ανέβασε μια τρυφερή φωτογραφία στο fb γράφοντας: «Πέρασε ένας χρόνος από τότε που άφησες τον κόσμο για να ζήσεις μέσα μας. Σε βλέπω στα πρόσωπα των παιδιών μας και καμιά φορά σε κανένα όνειρο…».

Ο Πύρρος Δήμας, είχε αποκαλύψει το πρόβλημα, το 2016, όταν είχε ρωτηθεί γιατί εγκατέλειψε την πολιτική. «Δεν εγκατέλειψα. Απλώς δεν ψηφίστηκα. Έπεσαν τότε οι εκλογές και πάνω στο πρόβλημα της Αναστασίας (σ.σ. της συζύγου του). Στις 3 Ιανουαρίου διαγνώστηκε ο όγκος στο κεφάλι, λίγο μετά, 14 του μηνός, χειρουργήθηκε. Γλοιοβλάστωμα. Εγχειρίστηκε στην Ελλάδα. Τώρα είναι σταθερή η κατάστασή της. Δεν έφυγα από την πολιτική γιατί δεν μου άρεσε ή μετάνιωσα αλλά για προσωπικούς λόγους. Δεν θα μπορούσα να αφήσω την Αναστασία, τα παιδιά» είχε πει τότε ο Πύρρος Δήμας.