Πανελλαδικές 2019: Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις στα Αρχαία

Στι; 10 πμ ανακοινώθηκαν τα θέματα των Αρχαίων ΓΕΛ για τις Πανελλήνιες 2019. Τα Dikaiologitika News σε συνεργασία με το φροντίστηριο «Μεθοδικό» σας παρουσιάζουν άμεσα τις πρώτες απαντήσεις των θεμάτων.

Όπως αναφέρει η ομάδα φιλολόγων των φροντιστηρίων «Μεθοδικό» στα Dikaiologitika News στις φετινές πανελλήνιες, τα θέματα των Αρχαίων ελληνικών είναι σαφή ως προς τη διατύπωση και χαρακτηρίζονται ως μέτριας δυσκολίας με ουσιαστικές ερωτήσεις. Το διδαγμένο κείμενο, προέρχεται από τον Πρωταγόρα του Πλάτωνα. Οι ερμηνευτικές παρατηρήσεις απαιτούν σφαιρική γνώση του μύθου του Πρωταγόρα. Οι ερωτήσεις εισαγωγής προέρχονται από το κεφάλαιο του Πρωταγόρα, είναι σύνθετα διατυπωμένες και απαιτούν προσοχή στην επιλογή της σωστής απάντησης ενώ η λεξιλογική ερώτηση απαιτούσε αντιστοίχιση λέξεων και δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία. Τέλος η σύγκριση παράλληλου κείμενου με το κείμενο αναφοράς είναι εύκολη.

Το αδίδακτο κείμενο προέρχεται από τον Κυνηγετικό του Ξενοφώντα. Η μετάφραση είναι μέτριας δυσκολίας, η γραμματική είναι διατυπωμένη πρωτότυπα εφόσον απαιτεί γνώσεις θεωρίας προκειμένου να βρεθούν στο κείμενο τριτόκλιτα ουσιαστικά και αντωνυμίες. Οι ερωτήσεις του συντακτικού δεν απαιτούν για πρώτη φορά αναγνώριση λέξεων αλλά αναγνώριση και μετατροπή υποθετικού λόγου καθώς και μετατροπή σύνταξης.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στα Αρχαία

Οι απαντήσεις στα Αρχαία

arxaia oles1

arxaia oles2

arxaia oles3

arxaia oles4

arxaia oles5

arxaia oles6

arxaia oles7

arxaia oles8