Βοσκός στην Τύρινθα ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» που έγινε... Λούης τα ξημερώματα

Eκτελούσε ποινή κάθειρξης 23 ετών. Στην Τίρυνθα ήταν υπεύθυνος βοσκός για τη φύλαξη προβάτων της φυλακής, σε περιφραγμένο χώρο εξωτερικά του σωφρονιστικού καταστήματος.Από τις 2 τα ξημερώματα όμως…αγνοείται η τύχη του, προκαλώντας νέο συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για τον Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος είναι γνωστός και ως  «τοξοβόλος του Συντάγματος».

Ο νεαρός είχε καταδικαστεί για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, αλλά και για συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Επίσης το 2006,είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και το 2007 για συμμετοχή σε επεισόδια έξω από το Μον Παρνές. Και τις δύο φορές είχε αθωωθεί.

Το παρατσούκλι «τοξοβόλος του Συντάγματος» τον συνοδεύει ταπό τον Φεβρουάριο του 2011, όταν, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος, σήκωσε το… τόξο του και επιχείρησε να πετάξει το βέλος του προς την πλευρά των ΜΑΤ.

Τότε, μετά τα επεισόδια συνελήφθη και του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε για απολογία σε τακτικό ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ για το τόξο είπε ότι ήταν ψεύτικο και ότι δεν μπορούσε να προκαλέσει οποιονδήποτε κίνδυνο.

Υποστήριξε επίσης ότι το είχε πάρει μαζί του για λόγους συμβολικούς.

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα για την απόδραση

Τη διενέργεια ελέγχου από το Σώμα Επιθεώρησης, σχετικά με τις συνθήκες της σημερινής απόδρασης κρατούμενου από την Αγροτική Φυλακή Τίρυνθας, διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, το βράδυ της Παρασκευής.

Επίσης, για την υπόθεση διατάχθηκε και πειθαρχική έρευνα την οποία θα διενεργήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών.