Βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τον βιασμό φέρνει η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις

Νομοτεχνικές βελτιώσεις στην διάταξη του Ποινικού Κώδικα για το αδίκημα του βιασμού προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου προκειμένου να περιορίσει τις σφοδρές πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις.

Να σημειωθεί ότι η  πρωτοβουλία της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης να μετατρέψει σε πλημμέλημα μορφές του αδικήματος έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων και στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχει θέμα στον ορισμό του βιασμού. Υπήρξε μια σωστή νομοθετική πρωτοβουλία και διόρθωση μετά την διαβούλευση. Σήμερα διαβάζουμε ότι ο βιασμός γίνεται πλημμέλημα. Δεν ισχύει. Διατηρείται κακούργημα και τιμωρείται ως κακούργημα» είπε αρχικά ο κ. Καλογήρου για να συνεχίσει: «Η παράγραφος 5 του άρθρου προσπάθησε να κλιμακώσει ποινολογικά το αδίκημα με πλημμέλημα που όμως θα εκτίεται. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την αλλαγή της κλιμακοποίησης. Αυτό φαίνεται ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από πολίτες και κινήματα. Και έχουμε το παράδοξο να εμφανίζεται η κυβέρνηση που τόσα έχει ψηφίσει για τα δικαιώματα, ως κυβέρνηση που ψηφίζει υπερ των βιαστών. Ειμαστε σε συνεννόηση με τα μέλη της νομοπαρασκευαστικής  επιτροπής ώστε με νομοτεχνική βελτίωση να διορθωθεί η παράγραφος 5. Θα επανέλθουμε και με άλλες νομοτεχνικές βελτιώσεις για να σταματήσει η συζήτηση αυτή».

Να σημειωθεί ότι η συζήτηση των Κωδίκων γίνεται μόνο με την παρουσία των κυβερνητικών βουλευτών και των μελών της ΚΟ του Ποταμιού.