Απόδραση από το Μεταγωγών - Πήραν όπλο και περιπολικό, αφού «εξουδετέρωσαν» δύο αστυνομικούς

Σαν σκηνή από κινηματογραφική ταινία δράσης έμοιαζε η απόδραση τεσσάρων κρατούμενων, δύο Αλβανών και δύο Γεωργιανών στο Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη, στις 4.00 τα ξημερώματα.

Οι κρατούμενοι απέσπασαν μάλιστα υπηρεσιακό οπλισμό από δύο αστυνομικούς του τμήματος Μεταγωγών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι κρατούμενοι έκαναν φασαρία στο κελί τους, με τον έναν να προσποιείται ότι είναι άρρωστος και να έχει πέσει στο έδαφος. Όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο για να δουν τι συμβαίνει, τότε τους απείλησαν με αιχμηρό αντικείμενο και κατάφεραν να αποδράσουν.

Στη συνέχεια, οι κρατούμενοι ακινητοποίησαν μια αστυνομικό που βρίσκονταν μέσα σε ένα περιπολικό και της πήραν ένα όπλο και με αυτό ακινητοποίησαν και τον αστυνομικό που βρισκόταν στην είσοδο του κτηρίου.

Ακολούθως, έφυγαν από το χώρο του Μεταγωγών, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες με περιπολικό, με τους αστυνομικούς να τους καταδιώκουν.

Κινητοποίηση και μια σύλληψη

Άμεσα, μεγάλη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας βρέθηκε στην περιοχή προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει τους δραπέτες, όπου λίγο πριν τις 07:30, συνελήφθη ο ένας από τους τέσσερις δραπέτες στην περιοχή του Ρέντη.

Οι έρευνες συνεχίζονται, τόσο από έδαφος, όσο και από αέρα με το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

.