Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Χτύπημα στο προεκλογικό κέντρο Μπακογιάννη - Video από την επίθεση στην Βουλή

Ένταση το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας, στον απόηχο της καταδρομικής επίθεσης μελών του Ρουβίκωνα στη Βουλή και ενώ σε εξέλιξη ήταν η  πορεία υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών στην οδό Σταδίου στο ύψος πολύ γνωστού ξενοδοχείου.

Αποτέλεσμα εικόνας για επεισοδια σταδίου κουφοντίνας

Μερίδα διαδηλωτών συγκρούστηκε με διμοιρία των ΜΑΤ όταν οι πρώτοι προσπάθησαν να γράψουν συνθήματα στο προεκλογικό περίπτερο του ΛΑΟΣ στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Σταδίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για επεισοδια σταδίου κουφοντίνας

Στο εκλογικό Κέντρο του Κώστα Μπκογιάννη

Παράλληλα, ομάδα διαδηλωτών «χτύπησε» το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Κόλλησαν αφίσες, έγραψαν το σήμα της αναρχίας με μπογιά και φώναξαν εμετικά συνθήματα όπως «σκ@@@ στον τάφο του Μπακογιάννη».

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν σε χρήση χημικών, διαλύοντας στιγμιαία την πορεία. Εν συνέχεια οι διαδηλωτές συγκροτήθηκαν ξανά στην πλατεία Συντάγματος όπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που φρουρούν προεκλογικά περίπτερα.

 Το Video της επίθεσης του Ρουβίκωνα στη Βουλή:

Η ΕΛ.ΑΣ. περίμενε επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή αλλά τελικά πιάστηκε στον ύπνο – Δείτε το σχετικό έγγραφο

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι αν και η ΕΛ.ΑΣ. εδώ και ημέρες είχε ζητήσει αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη Βουλή καθώς φοβούνταν επίθεση από τον Ρουβίκωνα τελικά το ντου έγινε χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση.

Το έγγραφο με ημερομηνία 13 Μαΐου 2019 είχε αποκαλύψει  η ιστοσελίδα tovima.gr. Στο  ρεπορτάζ ανέφερε ότι η Αστυνομία «αποφάσισε να δημιουργήσει κλοιό ασφαλείας γύρω από τη Βουλή», έντρομη από την κλιμάκωση της δράσης αντιεξουσιαστών, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., με τίτλο «Μέτρα Προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων» αναφέρει μεταξύ άλλων: «Παρακαλούμε όπως, από λήψεως της παρούσας, να εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων προς πρόληψη και αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής παρέμβασης κι οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος του».