Δύο νεκροί και ένας τραυματίας, σε σύγκρουση φορτηγού με βυτιοφόρο - Αποκλεισμένη η Κορωπίου - Μαρκοπούλου υπό το φόβο έκρηξης

Ανείπωτη τραγωδία με δύο νεκρούς και έναν τραυματία σε τροχαίο με  βυτιοφόρο στην Κορωπίου – Μαρκοπούλου το πρωί της Παρασκευής.

Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 όταν βυτιοφόρο γεμάτο καύσιμα συγκρούστηκε με ένα φορτηγό.

Νεκροί ανασύρθηκαν δύο επιβαίνοντες του φορτηγού, ενώ τραυματίας είναι ο οδηγός του βυτιοφόρου, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Από τη σύγκρουση οι οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους και χρειάστηκε τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστών για τον απεγκλωβισμό τους.

«Η επιχείρηση του απεγκλωβισμού ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Το φορτηγό ήταν μία άμορφη μάζα. Το ψυγείο έχει καταπλακώσει την καμπίνα και αυτή ήταν η αιτία του θανάσιμου τραυματισμού των δύο επιβαινόντων.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Κορωπίου, Γιώργος Γκίκας, χαρακτήρισε τη λεωφόρο Κορωπίου – Μαρκοπούλου πολύ επικίνδυνο δρόμο λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι ένας «νέος Μαλλιακός» και απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιτραπεί η κυκλοφορία σήμερα.

Πώς συνέβη το κακό – Κίνδυνος ανάφλεξης και δυσκολίες στο σημείο

Η πρώτη εκτίμηση για το τροχαίο, όπως είπε ο δήμαρχος Κορωπίου, Δημήτρης Κιούσης, είναι πως μάλλον το φορτηγό που μετέφερε τα κρέατα έχασε τον έλεγχο εξαιτίας μετατόπισης του φορτίου και έπεσε πάνω στο βυτιοφόρο.

Μάλιστα οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος που βρίσκονται στο σημείο, απαγόρευσαν εξαρχής την χρήση κινητών τηλεφώνων εντός της αποκλεισμένης περιοχής.

Άλλη δυσκολία που είχαν οι πυροσβέστες ήταν ότι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν εργαλεία που προκαλούν σπινθήρα. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο θα μπορούσε να διαλύσει όλη την περιοχή» λέει ο κ. Νικόλαος Σπαής, Υποστράτηγος και διοικητής της Αττικής.

Για να συνεχίσει: «Θέλω να συγχαρώ τους συναδέλφους οι οποίοι ρισκάροντας τη ζωή τους κατάφεραν και έφεραν εις πέρας τον απεγκλωβισμό».

Συνεχίζοντας την ενημέρωση στους δημοσιογράφους, ο κ. Σπαής τόνισε: «Απεγκλωβίσαμε σύντομα τον βαριά τραυματισμένο οδηγό ο οποίος έχει μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο και οι πληροφορίες μου λένε ότι δεν διατρέχει κίνδυνο.

Δυστυχώς οι δύο άλλοι έχασαν τη ζωή τους. Υπήρχε διαρροή βενζίνης πράγμα πάρα πολύ επικίνδυνο διότι υπάρχει περίπτωση να γίνει έκρηξη. Τώρα γίνεται η αποστράγγιση των καυσίμων από ειδική εταιρεία.

Χρησιμοποιήθηκαν 13 πυροσβεστικά οχήματα, 4 βοηθητικά, ειδικό όχημα από την Ελευσίνα για υγρά καύσιμα και τώρα υπάρχουν και πυροσβεστικά οχήματα στην περιοχή για λόγους πυρασφάλειας μήπως στραβώσει κάτι.

Δεν αντιμετωπίσαμε κίνδυνο μέχρι στιγμής. Ήταν ένα από τα δύσκολα τροχαία για να μην πω το δυσκολότερο. Εκκενώσαμε σύντομα την περιοχή σε ακτίνα 500 μέτρων. Βοήθησε και η αστυνομία και η δημοτική αρχή.

Λάβαμε προληπτικά μέτρα και προσπαθήσαμε να εκκενώσουμε την περιοχή. Το καταφέραμε σε υπερθετικό βαθμό. Πιστεύω ότι θα τελειώσουμε ομαλά»

Αποκλεισμένη η περιοχή υπό τον φόβο για έκρηξη

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη έως αυτήν την ώρα, καθώς από τη σύγκρουση προκλήθηκε διαρροή καυσίμων από το βυτιοφόρο και η επιχείρηση των πυροσβεστών για την άντληση των καυσίμων είναι ιδιαίτερα δύσκολη και χρονοβόρα,  καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος έκρηξης.

Περιπολικά και πυροσβεστικά οχήματα έχουν αποκλείσει την Λεωφόρο Κορωπίου – Μαρκοπούλου, ενώ αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ μετέβησαν στα γύρω σπίτια, συστήνοντας στους κατοίκους να απομακρυνθούν για λόγους ασφαλείας.

Η επιχείρηση μάλιστα εκτιμάται ότι θα διαρκέσει αρκετές ώρες ακόμη.

Δείτε video από την περιοχή όπου συνέβησαν όλα