Υπέρ του δημοψηφίσματος ο Βουλευτής Κώστας Λαπαβίτσας

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, εξέφρασε την άποψη ότι εάν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές προσκρούσουν σε αδιαλλαξία εκ μέρους τους, τότε θα πρέπει να ερωτηθεί ο λαός για το τι πρέπει να γίνει από εκεί και πέρα.

Συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής μιλώντας στο Mega, δήλωσε: “Αν φτάσουμε σε μία κατάσταση όπου όντως ο δανειστής δεν κάνει πίσω και τα πράγμα είναι πολύ σκληρά, αν φτάσουμε εκεί βεβαίως πιστεύω ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς την ξεκάθαρη συγκατάθεση του ελληνικού λαού. Να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός, να δείξει προς τα πού κινείται και αυτός θα αποφασίσει”.

Ο Κ.Λαπαβίτσας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο είτε να υπάρξει δημοψήφισμα, είτε να γίνουν εκ νέου εκλογές, προκειμένου ο λαός να εκφράσει την άποψή του.

“Δεν θέλω να πάρω θέση για αυτό. Θα πω ότι όλα είναι ανοιχτά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός. Αυτό θα φανεί και θα αποφασιστεί μέσα από τη διαδικασία..

Το ίδιο το ερώτημα θα προκύψει μέσα από τις διαδικασίες που έχουμε πει, δεν θα το προκαταλάβουμε”, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς αν μπορεί να είναι επώδυνος συμβιβασμός ή έξοδος από το ευρώ, απάντησε: “Δεν ξέρω εάν θα είναι ακριβώς αυτό το ερώτημα, αυτό θα είναι η ουσία του, ή κάποια μορφή του”.

Τέλος, ο κ. Λαπαβίτσας εξέφρασε εκ νέου τη διαφωνία του με την άποψη του Γιάνη Βαρουφάκη ότι συμφωνεί με το 67% του προγράμματος., ” το μνημόνιο ούτε διαιρείται, ούτε τεμαχίζεται, ούτε έχουμε υποπολλαπλάσια. Είναι όλο αποτυχημένο. Αυτή είναι η δική μου άποψη και αυτή είναι η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επομένως το να βάλουμε ένα ποσοστό δεν ισχύει. Πιστεύω ότι αυτό που είπε ο κ. Βαρουφάκης μεταφέρθηκε λάθος”, κατέληξε.