Ούτε η «σκληρόκαρδη Σέρσεϊ Λάνιστερ» άντεξε όσα είδε στην Μόρια

«Αδιανόητα απάνθρωπες», χαρακτήρισε με ανάρτησή της στο instagram, τις συνθήκες διαβίωση στην Μόρια η ακτιβίστρια ηθοποιός Λίνα Χίντι.

Οι δηλώσεις της ηθοποιού που υποδύεται την σκληρόκαρδη βασίλισσα Σέρσεϊ Λάνιστερ στην πολύκροτη σειρά Game of Thrones, αλλά κάθε άλλο παρά σκληρόκαρδη είναι, κάνουν το γύρο του κόσμου, και αποτελούν ένα ακόμα «χαστούκι» για τη χώρα μας διεθνώς.

Η Λίνα Χίντι έκανε λόγο για παραπάνω από υπεράριθμους πρόσφυγες  και για ένα κέντρο υποδοχής ανεπαρκώς εξοπλισμένο για να φροντίσει ανθρώπινα τους ανθρώπους που υποφέρουν. Μίλησε επίσηςς και για κρούσματα κακοποίησης και σεξουαλικής κακοποίησης σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά, καθώς και για τις επιπτώσεις των συνθηκών διαβίωσης στην ψυχική υγεία των «φιλοξενουμένων».

Ανέφερε πάντως ότι στο κέντρο υποδοχής βρήκε ανθρώπους που την ενέπνευσαν ιδιαίτερα.

Η «Σέρσεϊ» βρέθηκε στην Μόρια την περασμένη Τρίτη, ως εκπρόσωπος της οργάνωσης IRC («Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης») και ζήτησε από τους φαν της να ενεργοποιηθούν ενισχύοντας την οργάνωση.

Η συγκεκριμένη είναι η δεύτερη επίσκεψή της δημοφιλούς ηθοποιού στην Ελλάδα για το προσφυγικό, καθώς έχει ήδη δει τον καταυλισμό προσφύγων στο Καρά Τεπέ, το καλοκαίρι του 2016. Τότε, όπως λέει, δεν της είχε επιτραπεί η είσοδος στη Μόρια και η ίδια δεν μπορεί να φανταστεί πόσο χειρότερα ήταν τα πράγματα. Μέχρι το πρωί της Παρασκευής, οι δηλώσεις της Χίντι είχαν πάνω από 90.000 προβολές στο Instagram.

Δείτε το βίντεο που η ηθοποιός ανήρτησε στο Instagram

 

 

View this post on Instagram

 

Thankyou for listening ? @theirc @irceurope

A post shared by Lena Headey (@iamlenaheadey) on