Υπόθεση Γιακουμάκη: Οι λυγμοί του πατέρα για την αναβολή της δίκης

Τέσσερα χρόνια μετά τον χαμό του παιδιού του, Βαγγέλη, ο πατέρας του Ανδρέας Γιακουμάκης, εξακολουθεί να μην ξυρίζεται και να μην κόβει τα μαλλιά του σε ένδειξη πένθους.

Από τον Μάρτιο  του 2015 όταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης βρέθηκε νεκρός μέχρι και σήμερα, η οικογένεια του άτυχου νεαρού που αυτοκτόνησε μετά από το  bullying και τα βασανιστήρια στα οποία τον υπέβαλλαν συμφοιτητές του, ελπίζουν στην απόδοση δικαιοσύνης.

Χθες, η οικογένεια του αδικοχαμένου σπουδαστή ξεκίνησε από την Κρήτη προκείμενου να παραστεί στην πολύκροτη δίκη των 9 Κρητικών κατηγορουμένων. Μετά από ένα περιπετειώδες και μακρύ ταξίδι με καθυστερήσεις οι συγγενείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη έφτασαν στα Γιάννενα και το πρωί πήγαν στο δικαστήριο όπου επρόκειτο να ξεκινήσει η διαδικασία.

Έλειπαν μάρτυρες

Ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε για τις 8 Απριλίου. Συγκεκριμένα κατά την εκφώνηση των ονομάτων των μαρτύρων διαπιστώθηκε ότι εννέα από τους είκοσι απουσίαζαν.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε διακοπή της διαδικασίας προκειμένου να αξιολογηθούν οι προανακριτικές τους καταθέσεις ώστε να αποφασιστεί κατά πόσο είναι αναγκαία η παρουσία τους στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Μαζί σου, με την Τατιάνα Στεφανίδου στον ΣΚΑΙ, στην αναγγελία της διακοπής ο πατέρας του Βαγγέλη ξέσπασε σε κλάματα, και κρατώντας το χέρι της κόρης του αποχώρησε από την αίθουσα. Μαζί τους και η μητέρα του Βαγγέλη, η Μαρία Γαικουμάκη. Στη συνέχεια επέστρεψαν στην αίθουσα όπου άκουσαν ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 8 Απριλίου καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι η απουσία τουλάχιστον τεσσάρων μαρτύρων είναι κρίσιμη για τη δίκη, καθώς πρόκειται για τον συγκάτοικο του Γιακουμάκη και για συμφοιτητές.

Ανακοινώνοντας τη νέα ημερομηνία η Εισαγγελέας είπε: «Το δικαστήριο έχει έρθει για να δικάσει. Είμαστε όλοι καλά προετοιμασμένοι και πολύ διαβασμένοι. Όλοι θέλουμε να γίνει αυτή η δίκη».

Βγαίνοντας από την αίθουσα ο Ανδρέας Γιακουμάκης κατέρρευσε και άρχισε να κλαίει με λυγμούς αγκαλιάζοντας τη γυναίκα και την κόρη του, που επίσης έκλαιγαν. Η οικογένεια του Βαγγέλη είχε πιστέψει ότι μετά από τέσσερα χρόνια επιτέλους θα ξεκινούσε η δίκη και η νέα αναβολή ξεχείλισε το ποτήρι της απογοήτευσης.