Συγκέντρωση - διαμαρτυρία φοιτητών στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Συγκέντρωση – διαμαρτυρία, έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης πραγματοποίησαν την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου, φοιτητές και σπουδαστές της Θεσσαλονίκης.

Αφορμή ήταν οι συνθήκες που επικρατούν στιες εστίες που διαμένουν φοιτητές και σπουδαστές του ΑΠΘ και των ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου της Υπουργού, Νίκου Κουφοτόλη, καθώς η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά βρισκόταν στην Αθήνα για την ορκωμοσία της νέας Βουλής.

Οι φοιτητές παρέδωσαν ψήφισμα με το οποίο απαιτούν να μπει άμεσα πετρέλαιο στις εστίες, να ενοικιαστούν δωμάτια για τους εστιακούς για όσο καιρό χρειαστεί και να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για την ασφαλή λειτουργία των κτιρίων.

Οι φοιτητές υποστήριξαν ότι το Συμβούλιο του ΤΕΙ αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των Εστιών και ανακοίνωσε στους 210 φοιτητές που διαμένουν εκεί, να εγκαταλείψουν ως την 1η Μαρτίου τις Εστίες.

Το Υπουργείο δεσμεύτηκε ότι θα πιέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άμεση λύση του θέματος, ενώ υποστήριξε πως το ζήτημα θα τεθεί και στις προγραμματικές δηλώσεις, της κυβέρνησης.