Φρούριο το κέντρο την Πέμπτη, λόγω της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα

Απροσπέλαστο αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου το κέντρο της Αθήνας, λόγω της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ στην χώρα μας.

Η Άνγκελα Μέρκελ θα βρεθεί στην Αθήνα το απόγευμα της Πέμπτης στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης της στην Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια. Η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και θα αναχωρήσει το απόγευμα της Παρασκευής.

Την ίδια στιγμή ο σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. για την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, στην Ελλάδα περιλαμβάνει περίπου 2000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones, «μυστικούς» αστυνομικούς, ελεύθερους σκοπευτές σε ταράτσες, έλεγχους από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και από εκπαιδευμένα σκυλιά της ΕΛ.ΑΣ. αλλά κλειστούς δρόμους γύρω από το κέντρο και τα σημεία που θα βρίσκεται η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Η Γερμανίδα Καγκελάριος θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 17:30, το απόγευμα της Πέμπτης. Στις 18:10 θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου και στις 19:40 θα ακολουθήσουν οι επίσημες δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου και ώρα 09:45, έχει προγραμματιστεί κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, από την Γερμανίδα Καγκελάριο, ενώ  αμέσως μετά (στις 10:00) θα βρεθεί Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Στις 14:00 η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει συνάντηση, με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στη γερμανική πρεσβευτική κατοικία και στις 16:30 θα αναχωρήσει από την Αθήνα.

Παράλληλα με την επίσκεψη της καγκελαρίου στην Ελλάδα θα διεξαχθεί και η ψηφοφορία για την Συμφωνία των Πρεσπών στα Σκόπια, θέμα που πιθανολογείται, ότι θα συζητηθεί.
Πιθανολογείται επίσης ότι μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα όσον αφορά το χρονικό πλαίσιο, όχι όμως το περιεχόμενο.