Απαγωγή Μαυρίκου: «Μαύρες τρύπες» στην κατάθεσή του-Τι ισχυρίζεται

Του είπαν ότι είναι οι τυχερή του μέρα και τον απελευθέρωσαν, χωρίς μάλιστα να τους πληρώσει. Αυτό ισχυρίζεται ο 51χρονος επιχειρηματίας, που έπεσε θύμα απαγωγής, έξω από το σπίτι του στον Πειραιά γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση.

Ο Νίκος Μαυρίκος αφήνει πολλά κενά και ασάφειες στην κατάθεση. Δήλωσε πως απελευθερώθηκε την Πέμπτη όμως ενημέρωσε την Αστυνομία μία ημέρα αργότερα, με την αιτιολογία ότι ήθελε να ηρεμήσει από την περιπέτειά του και να βάλει σε τάξη τις σκέψεις του.

Επίσης κατέθεσε πως πέταξε τα ρούχα που του είχαν δώσει οι απαγωγείς. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, από την έρευνα στους κάδους της περιοχής δεν βρέθηκε τίποτα.

Ένα ακόμα θολό σημείο είναι οι συνθήκες υπό τις οποίες αφέθηκε ελεύθερος ο επιχειρηματίας. Υποστήριξε πως δεν κατάλαβε πού τον άφησαν οι απαγωγείς. Δήλωσε απλώς πως αντελήφθη ένα κίτρινο όχημα που αποδείχτηκε ταξί, στο οποίο επιβιβάστηκε κι έδωσε την διεύθυνση της μητέρας του.

Παράλληλα κατέθεσε πως οι δράστες του ζήτησαν λύτρα, με τον ίδιο να απαντά πως δεν έχει χρήματα για να τους δώσει και όταν τον απελευθέρωσαν του είπαν πως ήταν η τυχερή του μέρα.