Αρπαγή Μαυρίκου: Ο μποέμ επιχειρηματίας, με το χαμηλό προφίλ

Ο Νίκος Μαυρίκος είναι πρόσωπο γνωστό στην κοινωνία του Πειραιά. Ολη η πιάτσα του Μεγάλου Λιμανιού γνώριζε την οικονομική του επιφάνεια, αν και μερικές φορές έδειχνε να υπερβάλλει με τις κινήσεις του. Πανάκριβα τζιπ, διαμερίσματα με θέα τον Σαρωνικό, ταξίδια αναψυχής, όμορφες γυναίκες και χλιδάτη ζωή ίσως να κρύβουν το μυστικό της αρπαγής.

Ωστόσο. όπως λένε πολλοί,δεν είχε εκατομμύρια. Ηταν απλώς, ένας ευκατάστατος επιχειρηματίας «Μπορεί να μην είχε εκατομμύρια, κάποιοι όμως να νόμιζαν ότι είχε και γι’ αυτό τον άρπαξαν», λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και προσθέτει: «Εκτός κι αν έκανε κάποια γερή μπάζα το τελευταίο διάστημα και αυτό έπεσε σε αυτιά που δεν έπρεπε να ξέρουν».

Ο 51χρονος πάντως, έδειχνε να μη φοβάται. Δεν οπλοφορούσε, δεν τον συνόδευαν «φουσκωτοί», δεν είχε γεμίσει με κάμερες το σπίτι του. Οπως είπαν στις καταθέσεις τους οι δικοί του άνθρωποι, δεν τους εκμυστηρεύτηκε ποτέ φόβους για τη ζωή του, απειλές ή εκβιασμούς.

Πριν από έξι χρόνια είχε μπει στο στόχαστρο βομβιστών, όμως από λάθος η βόμβα μπήκε σε παρόμοια εταιρεία του εξαδέλφου του. Ωστόσο, παρά τις έρευνες για ενάμιση χρόνο η Αστυνομία δεν κατάφερε να βρει ποιοι ήταν αυτοί που του έστειλαν το εκρηκτικό μήνυμα. Τώρα εξετάζεται εκ νέου μήπως υπάρχει κάποια σχέση με την περίεργη εξαφάνισή του.

Μέχρι να υπάρξει το τηλέφωνο που θα αναφέρει τους λόγους της αρπαγής και αν πίσω από αυτήν κρύβονται λύτρα, οι αστυνομικοί ψάχνουν τα πάντα η αστυνομία, ερευνά τα πάντα, χωρίς να αποκλείει πλέον, την εκδοχή της εκδικητικής πράξης με φόντο ανοιχτούς λογαριασμούς.

Ποιος ειναι ο Νίκος Μαυρίκος

Ο Νίκος Ιωάννη Μαυρίκος είναι τρίτης γενιάς επιχειρηματίας. Γεννήθηκε το 1967 στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου.

Το 1967 η  οικογένειά του μετοίκησε στην Ελλάδα, λόγω του Αραβοισραηλινού πολέμου των έξι ημερών.

Έτσι  ο 51χρονος, μεγάλωσε στον Πειραιά. Πήγαινε στο 6ο Γυμνάσιο που βρίσκεται στη λεωφόρο Αφεντούλη, κοντά στο Τζάννειο Νοσοκομείο. Ως μοναχοπαίδι δεν του έλειψε τίποτα, χωρίς όμως όσα του πρόσφερε η οικογένειά του να αγγίζουν το όριο της υπερβολής. Μεγάλη του αγάπη ήταν το ποδόσφαιρο με το οποίο ασχολούνταν φανατικά μεν σε ερασιτεχνικό επίπεδο δε.

Ο γάμος του

Παντρεύτηκε μικρός, σε ηλικία 20 ετών, με τη Λιάνα Κ., η οποία είχε κατάστημα με ρούχα στην οδό Κολοκοτρώνη, στο κέντρο του Πειραιά. Η επιχείρηση σήμερα δεν υπάρχει. Απέκτησαν τρία παιδιά. Ο μεγάλος του γιος, ο Χρήστος, 30 ετών σήμερα, είναι αντιπρόεδρος στην εταιρεία όπου ως μέλος εμφανίζεται και η μητέρα του, η κυρία Χαριτωμένη. Ο δεύτερος γιος του είναι 27 ετών και ασχολείται με την εστίαση, ενώ η 24χρονη κόρη του σπουδάζει. Χώρισε πριν από τρία χρόνια και έμενε μόνος του σε διαμέρισμα στην Πειραϊκή, από όπου τον απήγαγαν.

Η τελευταία του σχέση

Τα τελευταία δύο χρόνια διατηρεί δεσμό με τη νεαρή καλλονή Playmate 2009 Χρύσα Δρακάκη. Ο στενός του κύκλος τον χαρακτηρίζει μποέμ, έξυπνο, δραστήριο και χαμηλών τόνων. Δεν ένιωθε να απειλείται, γι’ αυτό κυκλοφορούσε άνετα χωρίς προστασία και χωρίς να οπλοφορεί. Ο Νίκος Ι. Μαυρίκος έχει εξοχικό σπίτι στην Αίγινα, το οποίο επισκεπτόταν συχνά. Φρόντιζε να έχει τακτοποιημένες όλες τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς προμηθευτές και εργαζομένους.

Είχε στενή σχέση με τον πρώτο του ξάδελφο και συνονόματο Νίκο Μαυρίκο του Γεωργίου, ο οποίος είναι αυτός που τις πρώτες ημέρες μετά την απαγωγή έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ. Είναι το άλλο παρακλάδι της οικογένειας που ξεκίνησε τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες από την Αίγυπτο. Είναι πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εφοδιαστών Πλοίων-Εξαγωγέων, τέως αντιπρόεδρος στο ΕΒΕΠ και σήμερα υπεύθυνος ΓΕΜΗ και εξυπηρέτησης επιχειρήσεων.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης

Η Εισαγωγαί Μαυρίκος Α.Ε., που ιδρύθηκε το 1975 από τον Γιώργο Μαυρίκο με έδρα τον Πειραιά και στην οποία από το 1990 δραστηριοποιείται και ο γιος του Νίκος, λειτουργεί μέχρι σήμερα σε δικό της ιδιόκτητο 4ώροφο κτίριο γραφείων αποθηκών – ψυκτικών εγκαταστάσεων στα Καμίνια του Πειραιά (Mavrikos Building), 2.000 τ.μ. Η εταιρεία, που είναι τρίτης γενιάς, έχει ως κύριο αντικείμενο τον εφοδιασμό πλοίων καθώς και την πώληση αναψυκτικών, αλκοολούχων προϊόντων στο εσωτερικό (φορολογημένες πωλήσεις). Συγχρόνως έχει εδώ και 30 χρόνια έντονη εξαγωγική δραστηριότητα. Σήμερα εξάγει ελληνικά προϊόντα σε Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, και Αυστραλία, ενώ έχει 32 αντιπροσωπείες. Εφοδιάζει όλα τα ελληνικά νησιά και την Αθήνα.

Με πληροφορίες από το protothema.gr