Περιμένοντας νέα τρομοκρατικά χτυπήματα...

Ανοιχτο παραμένει για την αστυνομία το ενδεχόμενο και νέας τρομοκρατικής επίθεσης, καθώς δεν έχει υπάρξει ακόμη καμία ανάληψη ευθύνης ούτε για την βομβιστική ενέργεια στον ΣΚΑΙ, ούτε και για την  αποτυχημένη ενέργεια με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από την οικία του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου. Την ίδια στιγμή, οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής βλέπουν πίσω από τους βομβιστές του Αγίου Διονυσίου, εκκολαπτόμενους τρομοκράτες που διαθέτουν γιάφκα στα Εξάρχεια, τεχνογνωσία από το διαδίκτυο και αναζητούν πρόσβαση σε εκρηκτικές ύλες και οπλισμό  Η επιλογή του στόχου είχε να κάνει όχι μόνο με τον υψηλό συμβολισμό αλλά και το γεγονός ότι βρίσκεται μια ανάσα από τα Εξάρχεια γεγονός που βολεύει τους «μαθητευόμενους» αντάρτες πόλης να βγουν και στη συνέχεια να επιστρέψουν γρήγορα στην ανεξάρτητη ζώνη της πλατείας.

Βασική ανησυχία της Αστυνομίας έχει να κάνει με τις επόμενες κινήσεις των βομβιστών του Κολωνακίου και την πιθανότητα να επανέλθουν άμεσα και με άλλα χτυπήματα που θα είναι «τυφλά» και συνεπώς ιδιαίτερα επικίνδυνα.

Στο μικροσκόπιο

Εντωμεταξύ  σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό των κινήσεων και του δρομολογίου των δραστών. Κάμερες κατά μήκος της Σκουφά από την πλατεία Κολωνακίου μέχρι τα Εξάρχεια αλλά και τους κάθετους δρόμους έχουν μπει στο μικροσκόπιο ενώ από το υπολείμματα της βόμβας το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αναζητά ίχνη dna και αποτυπώματα. Επίσης, Το υλικό από το Φίλιον έχει ήδη παραλειφθεί και εξετάζεται ενδελεχώς.

Το χρονικό

Το σκηνικό του τρόμου άρχισε να ξετυλίγεται στις 06:45. Ο νεωκόρος πήγε να ανοίξει τον ναό και είδε μπροστά στην είσοδο ένα χάρτινο κουτι παπουτσιών. Κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε και αποφασίζει να το απομακρύνει. Παράλληλα καλεί την Αστυνομία και περιπολικό του Τμήματος Εξαρχείων σπεύδει στο σημείο όπου είχε υποδείξει ο πολίτης. Η ώρα ήταν 07:10. Ο αστυνομικός, πλησιάζει με τον νεωκόρο το κουτί και τη στιγμή που σκύβει από πάνω και το ανοίγει γίνεται η ανάφλεξη και μια μικρής ισχύος έκρηξη. Ο ένστολος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο όμως τα θραύσματα τον βρίσκουν στο πρόσωπο και τα χέρια ενώ ο νεωκόρος τραυματίζεται ελαφρά στο τριχωτό της κεφαλής. Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε μετεφέρθη στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα με την ακοή του, έχει αιμάτωμα στο μάτι και τα χέρια από τα θραύσματα ενώ ο νεωκόρος μετά την παροχή πρώτων βοηθειών στον Ευαγγελισμό οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου έδωσε κατάθεση στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής.

 

Προτεινόμενα για εσάς