Ο ανατρεπτικός Πάπας Φραγκίσκος ευλόγησε μια «βλάσφημη» παράσταση

Μία… ανατρεπτική έξοδο έκανε ο πάπας Φραγκίσκος.  Ο Ποντίφικας, πήγε στο Teatro Sistina στη Ρώμη και παρακολούθησε μία παράσταση του διάσημου μιούσικαλ «Jesus Christ Superstar» των Άντριου Λόιντ Γουέμπερ και Τιμ Ράις, που γράφτηκε το 1970 και ανέβηκε στη σκηνή ένα χρόνο μετά,  που πολλοί καθολικοί κύκλοι έχουν χαρακτηρίσει αιρετικό.

Την είδηση παρουσιάσε το Page Six ενώ πρωταγωνιστής της παράστασης, Τεντ Νίλι, στις αρχές του μήνα τουίταρε στον προσωπικό του λογαριασμό: «#JesusChristSuperstar συναντά τον Πάπα! Είμαι για πάντα ευγνώμων γι αυτή την ευλογημένη εμπειρία! Παρακολουθήστε τη συνάντησή μας με τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πάπας «αγάπησε τόσο πολύ την παράσταση, που στη συνέχεια έδωσε ευλογία στον Τεντ Νίλι και στους υπόλοιπους ηθοποιούς». Ο Νίλι ήταν ο πρωταγωνιστής στην κινηματογραφική εκδοχή του μιούζικαλ το 1973, ενώ αυτό το διάστημα περιοδεύει στην Ιταλία με το «Jesus Christ Superstar»

 

«Τίποτα δεν τους ηρεμεί»

Ένας μουσικός ιστορικός μίλησε για τη σημασία της παπικής επίσκεψης στο μιούζικαλ: «Πηγαίνοντας πίσω, από την πρώτη του παρουσίαση στο κοινό, μια μικρή, αλλά ηχηρή ομάδα, χαρακτήρισε το «Jesus Christ Superstar» βλάσφημο… η παράσταση απαγορεύτηκε, έστω και για λίγο ακόμα και από το BBC ως «ιερόσυλο» για την Αγγλία» είπε χαρακτηριστικά

Αλλά μια πηγή είπε στο Page Six ότι παρ’ όλα αυτά: «Φαίνεται ότι τίποτα πέρα από μια παπική ευλογία δεν μπορεί να ηρεμίσει τους αρνητές!».

 

Προτεινόμενα για εσάς