Η ώρα της τιμωρίας για τους φαντάρους που κακοποίησησαν σκύλο

Σε… επιπολαιότητα της στιγμής που δεν ειναί αποδεκτό με τις αρχές τους απέδωσαν οι τρεις κατηγορούμενοι την κακοποίηση σκύλου,πετώντας τον σε γκρεμό, όταν υπηρετούσαν σε στρατιωτικό φυλάκιο της Κόνιτσας στα τέλη του 2017.

Ωστόσο, παρότι εξέφρασαν μεταμέλεια, κρίθηκαν ένοχοι . Όπως αναφέρει το epirusgate, οι δύο  κατηγορούμενοι τιμωρήθηκαν μεποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ με αναστολή και ο τρίτος κατηγορούμενος με ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

Στη δίκη παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή και Φιλοζωικό Σωματείο της Ηγουμενίτσας.

Όλοι τους είχαν απολυθεί όταν είχε δημοσιοποιηθεί το βίντεο, ωστόσο για έξι μήνες μετά την απόλυσή τους διέπονται υπό την στρατιωτική νομοθεσία και έτσι η δικογραφία είχε σχηματιστεί από τον εισαγγελέα του Στρατοδικείου Ιωαννίνων.

Η… συγγνώμη

Μετά τον σάλο και τη δικογραφία σε βάρος τους, οι φαντάροι που βασάνισαν τον σκύλο σε στρατόπεδο στην Κόνιτσα εμφανίστηκαν με γραπτή δήλωση και ζήτησαν «συγγνώμη» για την αποτρόπαια πράξη τους.

Ανέφεραν ότι πρόκειται για… ατυχές περιστατικό μη αποδεκτό προς τις αρχές τους. Μάλιστα, όπως λένε δεν είχαν καμία… πρόθεση να κακοποιήσουν το ζώο!

Πράγμα βέβαια που διαψεύδει το σοκαριστικό βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Πιο συγκεκριμένα η δήλωση:

«Αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χωρά στην Κόνιτσα στο παρελθόν, και έχει σχέση με το εμφανιζόμενο στο διαδίκτυο σκύλο, δηλώνουμε ότι πρόκειται για καθαρά ατυχές συμβάν και ότι δεν είχαμε καμιά πρόθεση για κακοποίηση του παραπάνω ζώου, το οποίο τύγχανε της συνεχούς μας φροντίδας και περίθαλψης και με το οποίο είχαμε εξοικειωθεί βάση της καθημερινής μας φροντίδας.

Θεωρούμε ότι το παραπάνω συμβάν είναι μη αποδεκτό προς τις αρχές μας και ασκώντας την αυτοκριτική μας δηλώνουμε δημοσία την ειλικρινή μας μεταμέλεια, ζητώντας την επιεική κρίση και κατανόηση όλων.