Έγκλημα στη Ρόδο: Τους μιλούσε μέχρι τελευταία στιγμή, αλλά δεν τους λύγισε

Περιέγραφε στους Λιμενικούς τα όσα έγιναν λες και έλεγε κάποιο παραμύθι. Μέχρι και οι έμπειροι αξιωματικοί σοκαρίστηκαν από την ψυχραιμία και νηφαλιότητα του 19χρονου  κατηγορουμένου, ο οποίος ενώ είχε ήδη ομολογήσει, τους περιέγραφε ξανά τη διαδρομή για το σπίτι στο οποίο οι δύο νεαροί βασάνισαν την Ελένη.

«Σαν να έλεγε κάποια απλή ιστορία», είπε χαρακτηριστικά ανώτατος αξιωματικός στη χθεσινή παρουσίαση της υπόθεσης στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Χθες- και μετά την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους- οι δύο κατηγορούμενοι, ο 19χρονος και ο 21χρονος Έλληνας,προφυλακίστηκαν  με ομόφωνη απόφαση της τακτικής ανακρίτριας Ρόδου και του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών του νησιού. Η κατηγορία που τους βαρύνει είναι αυτή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού.

Προσπαθούσε να τους αποτρέψει

Μια επιπλέον λεπτομέρεια που έγινε γνωστή είναι πως-σύμφωνα με όσα είπαν οι δύο στην ανακρίτρια- το θύμα τους μιλούσε συνεχώς, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τους εκφοβίσει για να την αφήσουν και να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κατηγορούμενοι είπαν στην ανακρίτρια ότι η κοπέλα αρχικά τους απείλησε ότι θα τους καταδώσει την αστυνομία. Τότε, οι δυο δράστες, φοβήθηκαν και αποφάσισαν να την «ξεφορτωθούν» πετώντας την στα βράχια και στη θάλασσα προκειμένου να προκαλέσουν τον πνιγμό της.

Η 21χρονη όμως, προσπάθησε ως και την ύστατη στιγμή να τους αλλάξει γνώμη, λέγοντάς τους ότι εάν το μάθει ο πατέρας της, θα ψάξει να τους βρει. «Θα σας βρει ο πατέρας μου αφήστε με να φύγω» ήταν τα τελευταία της λόγια πριν ο 21χρονος Έλληνας και ο 19χρονος Αλβανός την πετάξουν στη θάλασσα για να εξασφαλίσουν μια για πάντα την σιωπή της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, οι δυο κατηγορούμενοι ήταν τόσο ψύχραιμοι που αφού γρονθοκόπησαν στο κεφάλι την Ελένη, αφού της πέταξαν ένα σίδερο στο κεφάλι και την έγδυσαν και την πέταξαν ζωντανή στο βράχια, επέστρεψαν στο τόπο που βασάνιζαν την κοπέλα, καθάρισαν το σπίτι και πήγαν ξανά στην απομακρυσμένη παραλία. Εκεί πέταξαν τα ρούχα τους, τα ρούχα της κοπέλας, τα σφουγγάρια, τη σφουγγαρίστρα και το σίδερο με το οποίο τη χτύπησαν.

Κοιμήθηκαν!

Μετά πήγαν σπίτι τους και κοιμήθηκαν. Στο σπίτι του Ελληνα κατηγορούμενου, οι άνδρες της Αστυνομίας, εκτός από τα αίματα εντόπισαν και τη βάση του σίδερου, το οποίο βρήκαν οι δύτες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λιμενικού.