Πεδίο μάχης για πέντε ώρες τα Εξάρχεια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο - 19 συλλήψεις

Για πάνω από πέντε ώρες, τα Εξάρχεια έγιναν πεδίο μάχης με τις πρώτες βόμβες μολότοφ να πέφτουν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα στην οδό Στουρνάρη, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ, λίγη ώρα αργότερα, άγνωστοι έριξαν μολότοφ και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς που απάντησαν με χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης για να τους απωθήσουν.

Από τις 8 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα, η περιοχή γύρω από το ιστορικό κτίριο και την πλατεία Εξαρχείων επιδόθηκε στον γνωστό κλεφτοπόλεμο μεταξύ των κουκουλοφόρων και των αστυνομικών δυνάμεων, τους κουκουλοφόρους να εκτοξεύουν μολότοφ, να στήνουν οδοφράγματα και να καίνε ελληνικές σημαίες.

Από το κτίριο του Πολυτεχνείου ειδικότερα, ξεκινούσαν οι καταδρομικές επιθέσεις τους, αναζητώντας καταφύγιο σε αυτό όποτε υπήρχε αντεπίθεση των αστυνομικών.

Στη μάχη επιδόθηκε και η υδροφόρα της Αστυνομίας, με ρίψεις νερού για απώθηση των αντιεξουσιαστών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 19 συλλήψεις στο Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Οι 19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Αρχικά έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Διαβάστε εδώ για τα Επεισόδια έξω από τη ΓΑΔΑ με προσαγωγές. Μολότοφ και οδοφράγματα στα Εξάρχεια – Μεγάλη ένταση και στη Θεσσαλονίκη

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό και βίντεο, καθώς διαβάστε για το χρονικό των επεισοδίων Επέτειος Πολυτεχνείου: Oλοκληρώθηκε η πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία (φωτογραφίες και βίντεο) – “Φρούριο” η Αθήνα