Επεισόδια έξω από τη ΓΑΔΑ με προσαγωγές - Μολότοφ και οδοφράγματα στα Εξάρχεια - Μεγάλη ένταση και στη Θεσσαλονίκη

Εκτεταμένα επεισόδια με φωτιές, μολότοφ και οδοφράγματα βρίσκονται έλαβαν χώρα στην περιοχή των Εξαρχείων και την περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο, μετά την πορεία προς την Αμερικανικής Πρεσβεία για την 45η Επέτειο Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η πρώτη εστία μεγάλης έντασης εκδηλώθηκε έξω από τη ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου διαδηλωτές εκσφενδόνισαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε τουλάχιστον ένας τραυματισμός. Πραγματοποιήθηκαν οκτώ προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή στα επεισόδια.

Στα Εξάρχεια, σχεδόν την ίδια ώρα, οι αντιεξουσιαστές με ορμητήριο το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου είχαν αρχίσει να στήνουν οδοφράγματα, ενώ λίγο αργότερα έπεσαν οι πρώτες μολότοφ στην οδό Στουρνάρη. Στο συγκεκριμένο σημείο έχει μεταφερθεί τώρα το επίκεντρο των επεισοδίων, ενώ υπάρχει μεγάλη αστυνομική δύναμη. Υδροφόρα της αστυνομίας υπάρχει στο σημείο, ενώ αυτό που προβληματίζει είναι και η έντονη ρίψη φωτοβολίδων, που στο παρελθόν έχουν τραυματίσει πολίτες.

Τα επεισόδια έχουν επεκταθεί και στην Πατησίων, ενώ έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών για να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους.

Επεισόδιο πραγματοποιούνται και στη Θεσσαλονίκη, με ένταση και ρίψη μολότοφ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο όπως τα δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα από τα επεισόδια στην Αθήνα.